mynewspapers.net

Fördelarna med mobiltelefoner i skolan

Fördelarna med mobiltelefoner i skolan


Medan tanken att mobiltelefoner i skolan kan på ytan verka som en dålig idé, finns det många positiva skäl för att tillåta mobiltelefoner i skolan. Med fördelar allt från säkerhet till enkel kommunikation, finns det många skäl varför du kanske vill skicka dina barn till skolan med mer än bara pennor och pennor i hans bok väska.

Lätt kontakt

Att kunna enkelt kontakta familjemedlemmar-- eller bli kontaktad av familjen--är en av de mest uppenbara fördelarna med att ha en telefon i skolan. Skolor har normalt ett begränsat antal telefoner som är tillgängliga för barn att använda. Ett barn med en mobiltelefon kan enkelt ringa hem om förtida frigivning från skola eller i en nödsituation när ett stort antal barn kan försöka använda officiella telefonen samtidigt. En mobiltelefon kan också tillåta en förälder att samtal eller sitt barn att låta honom veta av en sena samling och annan viktig information.

GPS-spårning

De flesta mobiltelefoner har en inbyggd GPS-mottagare att tillåta läge precisera vid varje given tidpunkt, vissa nätverk erbjuder en möjlighet för föräldrar att spåra deras barns telefon online i realtid. GPS-funktionalitet för ett barns telefon kan vara ovärderliga bör hon gå saknas på resan till eller från skolan.

Läxhjälp

De flesta mobiltelefoner idag har inbyggd webbläsare som ansluter till och surfa på nätet. Ett barn kan använda telefonens Internet-funktioner medan du gör forskning för läxor eller projekt i situationer där de inte kanske har enkel tillgång till en dator.

Akut hjälp

Skolor--som överallt annars--kan vara skådeplatsen för olyckor och andra nödsituationer. Att ha en mobiltelefon kan aktivera ett barn att ringa 999 sker en medicinsk eller annan nödsituation. Utan en mobiltelefon, skulle barn behöva hitta en telefon som kan kosta värdefull tid och kan försena ankomsten av hjälp.