mynewspapers.net

Fördelarna med marknadsföring segmentering

Fördelarna med marknadsföring segmentering


Segmentering kan företag specialiserar sig sina produkter och riktar sin marknadsföring. När du väljer sina karriärer, människor specialiserar sig in i en nisch i sitt yrke. Till exempel kan lagen akademiker bli advokater eller jurister; de kan specialiserar sig på familjerätt, finans eller egenskapen lagstiftning. Varje specialisering gör det möjligt för dem att bli mer expert på ett smalare område och målet specifika behov av allmänheten. Segmentering erbjuder liknande förmåner till marknadsföring.

Skräddarsydda produkter

Några produkter är riktade till hela befolkningen. Vissa produkter, till exempel dataspel eller vårdhem, skapades specifikt för att tillgodose behoven och ambitioner för ett visst segment av marknaden. Dessa produkter, är genom sin natur, oundvikligen fästs ett marknadssegment och all design och utveckling av dessa produkter och tjänster passar naturligt in i deras nisch publik. Mer allmänna produkter, såsom mat, bilar och helgdagar kan öka avsättningen av skräddarsydda eller förpackade att vädja till ett visst marknadssegment.

Reklam

Reklam som uttrycker en företagets eller produktens samhörighet med mål kunden är mer framgångsrika än de allmänna teman. Marknadsföring segmentering kan en enda organisation skräddarsy sin reklam tillsammans med produktsortiment till specifika segment av marknaden. Ett exempel på detta fenomen är spänna av produkter finansinstitut som bankerna erbjuder. De använder olika reklammetoder för att locka kunder för elevkonton dem de skulle använda att annonsera inteckningar eller pensioner. Varje produkt syftar till en olika segment av befolkningen och bör använda reklam metoder och stilar som matchar som segmentet.

Försäljningsställen

Brittiska medier är mycket segmenterad. Är det möjligt för företag att marknadsföra de samma eller liknande produkterna i olika stilar till olika segment, utan förvirrande dess bild. Till exempel skulle äldre kvinnor läsa olika tidningar för tonårspojkar. Därför genom att utnyttja denna uppsplittring av tryckta medier, skulle kunna producenten av en hudvårdsprodukt använda mycket olika bilder och kopiera för varje marknad. Varken segmentet kommer sannolikt att se annonsen avsedda för andra segmentet.

Evolution

Segmentering kan en produkt att följa dess ursprungliga kundbas genom deras framryckande år. Produkten mognar tillsammans med sin målgrupp. Som lojala kunder ålder, produktdesigners kan anpassa sina erbjuder att vädja till förändrade prioriteringar för sina kunder genom att justera segmentet som de överklaga. Således, tittar på marknader som en rad olika segment, marknadsföring chefer kan flytta sin strategi genom att hänvisa till de standard teknikerna för segmentet som deras anhängare har passerat.