mynewspapers.net

Fördelarna med heta sten terapi

Fördelarna med heta sten terapi


Heta sten terapi använder uppvärmda stenar för att lindra spända muskler och öppna energikanaler i kroppen. Värmen som finns i stenarna tränger djupt in i kroppen av dina muskler att påskynda intensiv avkoppling. Hot stone behandling släpper stress och gifter, främjar känslor av välbefinnande och förbättrar den allmänna hälsan. Det kan förstärka effekten av svensk eller djup vävnad massage och behandlar olika villkor, inklusive artrit, fibromyalgi, sömnlöshet och stress-relaterade sjukdomar.

Historia

Stenar och kristaller har använts i läkande ritualer genom historien, och enligt en 2007 artikel på webbplatsen fridfullt sinne, healing med heta stenar påbörjar från gamla traditioner för Ayurveda och Maya. Mary Nelson, en amerikansk massageterapeut, är erkänd för att inleda användning av varma stenar med massage i väst. I sin biografi publicerades på sin LaStone hemsida i 2010, Nelson, minns sin motivation att använda varma stenar som ett helande verktyg. Lider av en återkommande rotatorkuffen skada, var Nelson osäker på sin framtid som en massageterapeut. När söker råd från en ande guide när han satt i en bastu med hennes systerdotter, Nelson berättade en inre röst som säger till henne, "Plocka upp de heta stenarna". Hon gjorde det, använda dem för att lindra hennes systerdotter axeln. Nelson gick vidare utveckla LaStone terapi tekniken 1993. Nu heta stenar terapi finns i Spa, orter och massage terapi praxis.

Vad som väntarFör att förbereda en varm sten terapi är session, smidig basalt och vulkaniska stenar i olika storlekar, utvalda för sin förmåga att absorbera och behålla värmen, nedsänkt i vatten. uppvärmd till ca 34 grader Celsius i en elektrisk Kafferostningsföretagen eller liknande anordning. De är sedan gnidas runt dina muskler, ryggrad, axlar och nacke. Carrier och Aromaterapi oljor används på kroppen för att stenar bilden bekvämt på din hud. Lårmuskler, händer och fötter kan också dra nytta av heta sten behandling, och din terapeut kan infoga mindre stenar mellan tårna och sätta större de i handflatorna på båda händerna. Att placera stenar på energikanaler på din kropp öppnar chakran och rensar stagnerad energi för att justera kropp, själ och ande.

Värme och kyla

Fördelarna med heta sten terapi


Varma och kalla stenar är ibland alternerade under en session. Uppvärmda stenar expandera blodkärl, medan kalla dem tygla. Detta tjänar till att stimulera nervsystemet och förbättra cirkulationen. Värme lindrar ömma muskler av uppmuntrande syresatt blod till surge till drabbade områden att ge näring och spola ut gifter. Kalla stenar bidra till att minska inflammation i leder och muskler.

FunktionEn session kan pågå mellan 60 till 90 minuter. Heta sten threrapy förbättrar avkoppling när den används tillsammans med svensk massage och är en effektiv preliminär behandling för djup vävnad massage. Värme slappnar snabbt av musklerna, vilket gör att terapeuten arbeta djupt knutna bindväv utan överdrivet tryck. Kanterna på stenar är användbara i massera hårt att nå spinal och cervikala muskler, medan större stenar glida över större muskler på baksidan, gluteus maximus, lår och Vader.

Fördelar

Fördelarna med heta sten terapi


Heta sten terapi ger smärtlindring, ökar cirkulationen, stimulerar nervsystemet, minskar stressen och eliminerar inflammation i lederna. En 2008 artikel publicerad på webbplatsen "Vad är fibromyalgi" framhävde fördelarna med värme vid behandling av symtom i samband med fibromyalgi. Hetta terapien rapporterades som lindra ömma punkter, avkopplande stelhet i musklerna att öka rörelseomfång, lindra spänningar för att minska kronisk huvudvärk och uppmuntra god natts sömn. Heta sten terapi är också användbart vid behandling av villkor som multipel skleros, artrit och depression, och främjar känslor av välbefinnande och lugn.

Försiktighetsåtgärder

Om du är gravid, har bara haft operation, har utslag, sår eller en smittsam hudåkomma, du bör undvika denna behandling. Om du är diabetiker eller mottagliga för blodproppar, eller har ett hjärtfel, söka råd av din allmänläkare innan de får heta sten terapi. Om genomgår kemoterapi eller strålbehandling, rådfråga din läkare innan du får behandling.