mynewspapers.net

Fördelarna med hemgjord kryddnejlika munvatten

Fördelarna med hemgjord kryddnejlika munvatten


Kryddnejlika är en krydda som odlas i Spice Islands. Traditionell kinesisk medicin använder kryddan i gamla behandlingar för matsmältningsbesvär, svampinfektioner, diarré och bråck. Kryddnejlika har specifika egenskaper som gör det ett idealiskt val för munvatten och andra muntliga behandlingar. Kryddnejlika munvatten, tandkräm och rättsmedel för tandvärk är tillgängliga i örtmedicin som en naturlig behandling av orala sjukdomar.

Antiseptiska

Kryddnejlika används i tandbehandlingar på grund av dess antiseptiska egenskaper. Bakterierna är orsaken till dålig andedräkt och en antiseptisk munvatten som kryddnejlika hjälper till att döda bakterier och kan fräscha andedräkt. Bakterier i munnen kan leda till gum sjukdom gingivit. Obehandlade tandköttssjukdomar kan leda till tandlossning. En tandläkare får använda kryddnejlika olja utan en rotfyllning.

Smärtstillande medel

Kryddnejlika olja behandlar tandvärk på grund av dess smärtstillande kapaciteter. De som lider av tand smärta kan tillämpa kryddnejlika olja till drabbade tanden med en bomullstuss eller en kryddnejlika munvatten kan också erbjuda viss lättnad.

Naturliga ingredienser

En hemgjord kryddnejlika munvatten innehåller eterisk olja från örten och destillerat vatten. Recept kan också kalla för alkohol som vodka att öka antibakteriella effektiviteten av produkten, men det är inte nödvändigt. Kommersiella munvatten kan innehålla kemikalier och andra ingredienser som inte är naturliga. Användare som gör munvatten hemma är ansvarig för ingredienser och kan innehålla endast naturliga produkter. Konsumenterna kan också göra små mängder av sköljningen som det behövs för att säkerställa att munvatten är färska.

Låg kostnad

Göra hemmagjord munvatten kan också spara konsumenter pengar. Använda en liten mängd av kryddnejlika olja, alkohol och destillerat vatten är en kostnadseffektiv metod att skapa ett antibakteriellt skölj för munnen. Antiseptiska och analgetiska effekterna av kryddnejlika gör det ett naturligt val för hemlagad dental produkter som munvatten och tandkräm.