mynewspapers.net

Fördelarna med havregrynsgröt tvål

Fördelarna med havregrynsgröt tvål


Havremjöl är mer än en hälsosam spannmål korn och frukostmat. Havre erbjuder några skönhet fördelar också. Används som en ingrediens i tvål, har havregryn flera fördelar för hudvård. Medan havre har använts i århundraden som naturliga behandlingar för att lugna torr, irriterad hud, havregrynsgröt tvål finns i hudvård regimer idag.

Hud fuktkräm

Rå havre innehåller kvarts, varför havregryn kan användas som en mjukgörande för att återfukta torr hud. Även om kisel finns i hela kroppen, kan hud och hår behov behöva extra belopp att behålla fukt. Havregryn tvål återfuktar huden så att det ser och känns mjuk och smidig. Används som en hud smörjmedel, kan havregryn i hudvårdsprodukter också förbättra hudens struktur genom att göra porerna mindre. Proteiner och polysackarider i havregryn har fuktgivande egenskaper som hjälper släta huden. Cellulosa och fibrer i kolloidal havremjöl hjälp göra torr hud mjukare och mer elastisk. Enligt MayoClinic.com, medan mjukgörande tvål och produkter kan användas för att behandla torr hud, kan de också förbättra hudton och textur.

Peeling agent

Havregryn tvål är mild nog att den kan användas som en mild peeling agent även på känslig hud, som är mer benägna att hudirritationer. Kornig konsekvens av havremjöl i tvål är det ett praktiskt val att använda som en ansiktsscrub. Peeling tar bort torr, död hud celler så att rengöringsmedel och hudkrämer kan tränga igenom nya hudceller. Dr Peter Helton, en hudläkare, rekommenderar exfoliering som en del av en regelbunden hudvård rutin.

Anti-inflammatorisk

Havregryn tvål används för att lindra klåda orsakad av utslag, insektsbett, Bistick, vattkoppor och solbränna. Havregryns anti-inflammatoriska egenskaper kan också hjälpa till att läka blöja utslag, eksem, eksem, psoriasis och andra mindre hudirritationer. Personer som lider av hudirritation ska duscha eller bada i varmt vatten, eftersom varmt vatten kan ta bort fukt från huden. Undvik att gnugga din hud när du torkar efter bad, eftersom detta kan irritera redan ömma områden mer. Försiktigt klappa huden torr.

Immunsystemet booster

Hud irritationer och sjukdomar såsom eksem och psoriasis kan orsakas av ett försvagat immunförsvar. Vitamin E i havregryn hjälper stöd immunförsvaret och bekämpa inflammation. Korn som havregrynsgröt innehåller fenolföreningar och flavonoider, som är antioxidanter som bekämpa fria radikaler och ger skydd från solens ultravioletta strålar.