mynewspapers.net

Fördelarna med en varmluftsugn Vs. mikrovågsugn

Fördelarna med en varmluftsugn Vs. mikrovågsugn


För att förbereda mat snabbt, vänder många husägare till mikrovågsugnen. Även om mikrovågsugnen erbjuder verkligen snabba resultat, de är inte alltid den bästa smak. Att utvidga tillagningstiden med hjälp av en varmluftsugn kan därför vara värt att vänta. Inte som en snabb som mikrovågsugn, men inte lika tidskrävande som en konventionell ugn är konvektionsugnar värda en närmare titt.

Hur de laga mat

Mikrovågsugnar laga mat inifrån och ut med hjälp av radiovågor. Vågorna skicka värme direkt till små partiklar inuti maten. Konvektionsugnar laga mat med en fläkt som ständigt cirkulerar varm luft. Varm luft blåser runt mat snarare än värme omger den, som med en konventionell ugn.

Tillagningstiden

Konvektionsugnar koka 25 procent snabbare än konventionella ugnar. Tillagningstiden är längre i en varmluftsugn än i mikrovågsugn, livsmedel tillagas jämnare, lämnar mindre chans för varma eller kalla platser, som är vanligt förekommande när matlagning eller återuppvärmning mat i mikrovågsugn. Mikrovågor koka snabbare än konvektionsugnar, och tillagningstiden varierar beroende på wattal i mikrovågsugn, som börjar på 400 och går upp till över 1000. De mer wattna, desto snabbare det kockar, men tillagningstid i mikrovågsugn kommer alltid att vara snabbare än i en varmluftsugn.

Urval och resultat

All mat som kan tillagas i en konventionell ugn är säkert och bra att laga i en varmluftsugn. Alla typer av matlagning metoder, bland annat bakning och stekning, producera konsekventa och ätbara resulterar i en varmluftsugn. Mikrovågsugn matlagning är begränsad till matlagning och uppvärmning. Ofta, matlagning i en mikrovågsugn resulterar i brända eller krympta mat.

Kombinerad funktion

Vissa modeller av mikrovågsugnar erbjuder en konvektion funktion. Observera att sanna konvektion funktioner finns i de inbyggda vägg modellerna, inte bänkskivan. Dessa ugnar har ett tredje element för en ordentlig konvektion uppvärmning. Från och med 2011, kostnaden för en inbyggd eller bilden i varmluftsugn börjar på £975. Den genomsnittliga kostnaden för mikrovågsugn med en konvektion funktion inbyggd är £1.300.