mynewspapers.net

Fördelarna med djupandning

Fördelarna med djupandning


Djup andningsövningar kan ge en rad fördelar, både fysiska och känslomässiga. Andningsövningar stimulerar parasympatiska nervsystemet, vilket förbättrar matsmältningen, immunitet och sömnkvalitet. Deltagare i olika studier med andningsövningar också visade minskad trötthet, förbättrad atletisk uthållighet och en övergripande förbättrad livskvalitet.

Avkoppling

Djupandning kan utlösa kroppens naturliga avkoppling svar, vilket i sin tur kan minska stress och öka känslor av lycka och välbefinnande. Att låta din naturliga avkoppling svar att engagera sig kan sakta ner din puls, sänka blodtrycket, ökar energi och stärka ditt immunförsvar. Det kan också hjälpa dig utnyttja en del av hjärnan som styr problemlösning, produktivitet och motivation. Helpguide.org rekommenderar att avsätta 10 till 20 minuter om dagen för att öva djupandning tekniker och andra övningar som hjälper utlösa kroppens avkoppling svar, som meditation, visualisering och yoga. Om du upplever extrem stress, ge dig själv mer tid, till exempel 30 minuter till en timme.

Sömnkvalitet

Djup andningsövningar kan lindra sömnproblem och minskar trötthet. En studie som genomförts vid University of Rochester Medical Center i Rochester, NY, undersökte effekterna av en yoga som med djup andning på cancer överlevande, en grupp som ofta lider av dålig sömnkvalitet och trötthet. Enligt Breastcancer.org, som rapporterat Rochester Studiens resultat, upplevde deltagarna i en typ av yogaklass kallas Yoga för Cancer överlevande, eller YOCAS, mindre dagtid dåsighet, mindre beroende av sömn stöd och en förbättrad livskvalitet. Forskarna fann att de djup andning och koncentration i yoga kan hjälpa reglera det parasympatiska nervsystemet, som bromsar hjärtfrekvensen och främjar ett tillstånd av avslappning och balans i kroppen.

Atletisk uthållighet

En 2010 studie utförd vid Indiana University undersökte effekterna av dagliga andningsövningar på 16 manliga cyklister. Deltagarna genomgick sex veckor av inspiratorisk muskel utbildning för att stärka de muskler som används för andning och minska sitt behov av syre. Efter sex veckor krävs deltagarna 1 procent mindre syre under lågintensiva aktiviteter och 3 till 4 procent mindre syre under högintensiva aktiviteter. Forskarna drog slutsatsen att regelbundna andningsövningar kan öka prestanda under uthållighetsaktiviteter som simning och cykling.