mynewspapers.net

Fördelarna med bankutdrag för avstämning

Fördelarna med bankutdrag för avstämning


Bankavstämning är viktigt för att hantera ett bankkonto. Du bör inte lita enbart på kontoutdraget online att spåra din kontoaktivitet. Försoning är en mycket enkel uppgift om du gör det till en vana att föra noggranna register över dina uttag och insättningar. Med jämna mellanrum, du bara sitta ner med dina poster och kontrollera att de stämmer överens med banken. Ett bankutdrag för avstämning är särskilt viktigt för företag att säkerställa tillförlitlig redovisning av sina finanser.

Konto för pågående transaktioner

Att förena kontoutdraget är viktigt i fall du har transaktioner som ännu inte bokförts på kontot. Exempelvis om du bara lita på online spårning, och du glömmer att du skrev en check, du kunde vara i funktion under förutsättning att du har mer pengar än vad du gör. Detta kan leda till nekad betalningar, övertrassering avgifter eller andra tilläggsavgifter.

Konto för bankavgifter

Inte bara förlitar sig enbart på online uttalande en dålig idé, det är också en dålig idé att förlita sig helt på dina poster. Vissa bankkonton har avgifter eller tilläggsavgifter och om du inte stämma uttalande, du kan glömma att lägga till dem i dina poster.

Upptäcka fel och bedrägeri

Alltid överväga mänskliga fel är bedrägeri. Om du inte stämma ditt kontoutdrag, kan du missa fel eller bedrägliga laddningar. Till exempel måste du verifiera det finns inga dubbla avgifter för en tjänst, eller att ingen har äventyrats din debetkortsnummer och använt det för bedrägliga laddningar. Sammantaget är det en stor fördel att förena ditt kontoutdrag för att försäkra er och banken är på samma sida.