mynewspapers.net

Fördelarna blir en manlig sjuksköterska

Fördelarna blir en manlig sjuksköterska


Även om arbetstillfällen i omvårdnad väntas öka snabbare än genomsnittet, enligt Förenta staternas Bureau of Labor Statistics, utgörs yrket överväldigande av kvinnor. Endast omkring fem procent av alla sjuksköterskor är män, främst på grund av föråldrad stereotyper om manlighet (eller brist därav) av män i omvårdnad yrken. Att vara en minoritet på någon arbetsplats kan vara frustrerande, men det finns flera fördelar för manliga sjuksköterskor.

Bra löner

Oavsett om du är man eller kvinna, är omvårdnad stabil yrke med många arbetstillfällen och över genomsnittet löner. Occupational Outlook handboken har den median årslönen för alla sjuksköterskor 2008 på £40,592, medan en 2008 artikel i Fresno Bee säger att sjuksköterskor med övertid och per diem arbete, kan göra mer än £ 65 000 per år, och att därför antalet män i Fresno-området omvårdnad skolor har ökat (se referenser 1).

Karriärmöjligheter

Medan många arbetstillfällen skär ned, expanderar omvårdnad. Förutom licensierade praktiska/yrkesinriktad Omvårdnad och registrerad omvårdnad finns det en lång lista av omvårdnad specialiteter som sjuksköterskor kan träna för, inklusive psykiatriska och pediatriska, sjuksköterska utövare, klinisk sjuksköterska specialister och certifierad sjuksköterska narkos, som, enligt omvårdnad länk, ger i en lön på £87,750 per år och är det högsta betala specialitet i omvårdnad (se referenser 2). Resa omvårdnad är också ett växande yrke, som ger förmåner som betalas bostäder och transporter. Medan vissa manliga sjuksköterskor har rapporterat att de tilldelas sällan till enheter som obstetrik eller natal, hanarna kan vara att föredra för vissa typer av jobb, som de i psykiatrisk omvårdnad, akuten eller intensivvård enheter, där det kan finnas mer av ett behov av styrka.

Upphetsning

Omvårdnad kan vara stressigt, men det kan också vara väldigt spännande. Life-or-Death situationer hända varje dag, speciellt på sjukhus. Sjuksköterskor är inte bara inblandade utan också är ofta som i ledande positioner. Vissa män inte underhålla tanken att gå in i omvårdnad eftersom de tror att det kommer att innebära mestadels svamp bad och utfodringar. Enligt en artikel på webbplatsen minoritet sjuksköterska, när universitetet i Pittsburgh sjuksköterskeskola började betonar de omvårdnad arbetsuppgifter som gick längre än sängkanten vård, steg antagning för manliga sjuksköterskestudenter till sexton procent (se referenser 3).

Respekt

Omvårdnad är ett ädelt yrke, och i en 2009 Roy Morgan Research studie, det hette den mest ärliga och etiskt yrke-för femtonde året i rad (se referenser 4) medan vissa manliga sjuksköterskor har rapporterat ibland att vara frågade om de inte var tillräckligt bra för att vara läkare, de flesta sjuksköterskor behandlas med respekt av både patienter och allmänheten. En artikel av Jim DeMaria i Scrubs Magazine beskriver också mer respektfull behandling av läkare, säger, "Att vara en manlig sjuksköterska verkligen ger oss en fördel med att hantera de flesta läkare." (se referenser 5)