mynewspapers.net

Fördelarna av vänster öga-dominerande & högerhänt

Fördelarna av vänster öga-dominerande & högerhänt


Hand dominans spelar en nyckelroll i grov och fin motoriska utveckling, men det är oklart om det finns en verklig koppling mellan hand dominans och ögat, eller okulär, dominans. Korrelationen mellan hand dominans och öga dominans verkar förekomma i de flesta fall och förstärks över tiden på grund av användning, men många högerhänta människor hitta de har utvecklat en cross-herravälde eller en benägenhet att använda sin vänstra ögat för att placera objekt. När du tränar för sport och fritidsaktiviteter som kräver skarpa vision och krävande hand-till-öga-koordination, kan det finnas vissa fördelar med att cross-dominans.

Uppfattas som problem med Cross-dominans

Skytte sport kräver i allmänhet en dominerande hand att sikta och stödja ett skjutvapen och en traditionell enögd positioneringsmetod. För fotografering, verkar dominans i den högra öga vara nödvändig för right-handers. Bågskytte bågar är ett exempel på en mekanism som tillverkade för användning av en skytt som är dominerande i samma hand och öga. Högerhänta skyttar med vänster öga dominans kan behöva utveckla en vänsterhänt skytte metod för att använda korrekt fören och deras dominerande öga för korrekt vision.

Att ändra öga dominans

Om det visas att i många fall stärker öga dominans över tid, kan det vara lättare att träna den högra öga att bli dominerande i positionering. Jägarna använder en lapp för ögat för att utveckla fokus styrka i "svaga" ögat. Bågskyttar som vill åtnjuta cross-dominans kan utnyttja deras Binokulärseende att skjuta med båda ögonen öppna när du använder en vänsterhänt båge.

Hand-till-öga-koordination

I sporter som baseball och golf, kan cross-dominans ha vissa fördelar. Generellt dominerande spelare hitters använda denna hand som riktning och kraft bakom en swing, medan deras motsatta öga ansikten objektet mer direkt. I baseball, till exempel verkar till förmån för en smet för att använda sin dominerande ögat--för högerhänta hitters, deras vänstra öga--kannan och mötande tonhöjden. Även om studier som utförts i de stora ligorna har visat något samband till cross-dominans och MELLANFODER genomsnitt, kan detta bero på flera andra omständlig faktorer.

Naturlig utveckling

Eftersom det verkar som öga dominans utvecklar och stärker över tid, visas det också öga dominans kan utbildas och relearned. Baseball, kunde det vara möjligt att högerhänt hitters, över tiden, utveckla vänstra öga dominans som ett sätt att anpassa sig till kunskapskrav av att slå. I sportskytte, kan motsatsen vara sant, eftersom ögat dominans kan utvecklas som en metod för att utnyttja den dominerande handen och nå exakt positionering.