mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med rollspel i klassrummet

Fördelar och nackdelar med rollspel i klassrummet


Rollspel i klassrummet är en form av undervisning där eleverna tar del av någon annan så att de kan förstå en situation från ett annat perspektiv. Det är dock inte en perfekt form av undervisning, eftersom det har både fördelar och nackdelar med att dess användning.

Introducerar problem dramatiskt

Rollspel i klassrummet hjälp kan lära barn i klassen om vissa situationer relatable och dramatiska sätt. Detta orsakar barnen att bättre ihåg situationer, att göra rollspel en bra pedagogisk metod för nya hypotetiska teorier. Det tillåter eleverna att spelar rollerna av vissa tecken i dessa situationer så de kan se saker ur ett nytt perspektiv.

Möjlighet att träna färdigheter

I rollspel situation får eleverna möjlighet att öva färdigheter de inte kanske använder regelbundet. Färdigheter som debatterar, agerar, resonemang och förhandla kan vara böjd i hypotetiska situationer när de normalt inte kan användas i en klassisk skolsituationen. Eleverna har även möjlighet att anpassa sig till situationer som de normalt inte kan befinner sig i, tvingar eleverna att utövas kreativitet.

Förlägenhet

Rollspel situationer kan inte bygga ut som du hoppas eftersom vissa elever är generad och därför preliminärt om agerar ut en del i ett dramatiskt sätt. Detta kommer att orsaka en rollspel situation vara besvärliga och improduktiva eftersom en eller flera studenter inte kommer att kunna delta. När en elev känner självmedveten, kommer de vara mer benägna att vara orolig för vad andra kommer att tänka på dem, snarare än hur situationen kan lösas.

Kaos

I större klasser, kan inte rollspel göras effektivt eftersom inte alla studenter har möjlighet att delta. Många rollspel scenarier använder endast två eller tre personer i en situation, så resten av eleverna bara att titta på. Detta kommer att orsaka dem att bli ointresserad och sluta betala uppmärksamhet. Om du försöker infoga fler studenter, kan rollspel bli en kaotisk röra.