mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med resecheckar

Fördelar och nackdelar med resecheckar


Resecheckar brukade vara ett populärt sätt att ta pengar utomlands utan att behöva bära mycket kontanter med dig. Deras popularitet har minskat antalet alternativ har ökat, men vissa människor fortfarande vilja använda dem. Vilka är fördelarna och nackdelarna?

Översikt

Resecheckar fungerar som vanlig check i att du kan använda dem för att köpa saker eller i utbyte mot pengar. Du köpa checkar för en förinställd mängd i ett urval valutor innan du åker utomlands. Du kan använda dem att betala för något direkt eller byta dem för deras nominella värdet i pengar på en bank eller bureau de change. Varje check måste undertecknas när du får den. du kommer att kontrasignera det när du använder den som en ID-kontroll.

Fördelar

Resecheckar är ett säkert sätt att bära pengar omkring. Om du förlorar dem eller om de blir stulna, kan du beställa en ersättning. De har också flera användningsområden. Du kan byta dem för lokal valuta, eller du kan använda dem för att betala för shopping, restaurangmåltider och hotell. De sparar behöva bära massor av kontanter eller kreditkort runt med dig. De också har inte ett utgångsdatum, så om du har någon vänster över efter en semester, kan du använda dem nästa gång du går utomlands.

Nackdelar

Resecheckar accepteras inte så brett som de brukade vara. Detta varierar från land till land och kan begränsa hur bra de är. I vissa regioner, kan återförsäljare införa en minsta spendera; i andra, kan du bara kunna byta dem mot kontanter. De kan också lägga till dina totala utgifter. Du kan betala provision när du köper dem, särskilt om du beställer sterling checkar. Om du byter dem för lokal valuta, blir det extra kommissionen och utbyte avgifter; vissa länder också införa gränser på hur mycket du kan byta på en gång. Om du förlorar dina checkar, men har inte skrivit ner ditt serienummer, kan det bli svårare att ersätta dem.

Alternativ

Det är vanligare att använda cashpoints uttagning på semester nu så många människor inte behöver ta resande checkar med dem. Alternativa kort-baserade lösningar har också blivit mer allmänt tillgänglig. Du kan köpa resenärer check kort, resa valuta kort eller använda förbetalda betalkort och kreditkort. Alla dessa alternativ har avgifter och kostnader.

Överväganden

Kom ihåg att underteckna varje check så snart det är utfärdat för att förhindra bedrägerier om du förlorar den. Hålla en anteckning för varje löpnummer om du behöver en ersättare. Förvara inte din lista av serienummer på samma ställe som din checkar. Kolla med företaget som levererat dina checkar för att se vad du behöver Visa för att styrka identitet när du använder dem. Du måste visa ett foto-ID som ett pass och, i vissa regioner, måste du också visa din ursprungliga inköpskvittot eller avtal.