mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med mobilt internet

Fördelar och nackdelar med mobilt internet


Under de senaste åren, många mobiltelefoner har blivit tillgängliga som användarna tillgång till Internet fördriva tiden på flytten. Denna mobila Internet är aktiverat via teknik, såsom Wi-Fi (Wireless Local Area Network) och WAP (Wireless Access Protocol). De senaste siffrorna från analytiker på Internet Data Centre föreslår att vissa 450 miljoner människor i världen använder mobilt Internet.

Håll dig uppdaterad

Kanske den största fördelen med mobilt Internet är alltid att ha tillgång till den senaste fakta, siffror och information när det händer. Denna information kan vara allt från nyheter levereras av nyhetssidor, till lager och aktier priser eller annan affärsinformation, resa uppdateringar och de senaste väderprognoserna i ditt område. Att ha aktuell information kan du fatta beslut med alla korrekta fakta till hands.

Hitta dig själv

En annan praktisk användning av mobilt Internet är att hitta information om ett område runt omkring dig. Exempelvis kanske du vill hitta närmaste restaurang, gig eller bar och din mobila Internet kunde berätta med en snabb titt på en sökmotor. Du kan sedan få rekommendationer och hitta en karta. Många telefoner kommer också för att använda GPS (Global Positioning System), som använder satelliter att lokalisera telefonens användare och tillhandahålla information baserat på deras plats. Detta innebär den info du får använda mobilt Internet kan anpassas för dig och är således mer hjälp, särskilt om, till exempel, du är vilse på vägen och behöver vägbeskrivning hem.

Gå sociala

Med många människor nu använder sociala nätverkssajter, som Twitter och Facebook, kan mobilt Internet endast underlätta engagerande med kontakter på dessa platser. I synnerhet kan med nätet på din mobiltelefon du uppdatera din status eller kolla vad dina vänner håller på med genom att trycka på en knapp--praktiskt för att organisera ditt sociala liv.

Pengar frågor

Något att fundera på är den extra kostnaden för mobilt Internet. För vissa telefoner, beroende på din telefon nätverk eller bärare, att ha telefonen aktiverad för Internet kan kosta en extra £4 till £6, medan ett månadsabonnemang för en smartphone--säger Nexus One, till exempel--kanske får du obegränsad tillgång till Internet, men kommer också ställa dig tillbaka runt £51.90 per månad.

Integritetsfrågor

Det finns integritetsfrågor att överväga, alltför. Med är fler människor tillgång till Internet via mobiler, det lätt att glömma att fem av de stora sökmotorerna Arkiv Sök historia av deras användare regelbundet, enligt en rapport från centrum för demokrati och teknik. Så att individer kan att ge bort mer information än de inser genom sin ökade netto användning.