mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med i skolan varuautomater

Fördelar och nackdelar med i skolan varuautomater


Varuautomater i skolor i USA ge studenter med onyttig mat och bidrar till ökande barnfetma problemet. Varuautomater finns sådan en stor bidragande faktor till barnfetma att kongressen har undersökt så att Förenta staternas Department of Agriculture att reglera snacks säljs i skolan varuautomater.

Finansiering

I skolan varuautomater med söta snacks öka brukar intäkter för en skola, vilka hjälper stöd behövs det medel för cafeteria personal, enligt New York Daily News. Många caféer i skolor är självförsörjande och tjäna tillräckligt med pengar från att sälja livsmedel till studenter att betala sina anställda utan finansieringen av skolan. Skolor att göra tiotusentals dollar från kontrakt med automat företag varje år.

Fetma

Flesta automaterna har söta och feta mellanmål, enligt New York Daily News. Cirka tre fjärdedelar av alla automater i mitt skolor i USA innehåller ohälsosamma livsmedel, säger Edu i recension. Nästan en av tre barn är nu överviktiga, och vissa experter hävdar att det är delvis på grund av småäta på feta och söta livsmedel från dessa automater. Om varuautomater har endast ohälsosamma livsmedel, som hjälper barnen utveckla dåliga matvanor som ofta fortsätter utanför skolan. När barnen äter sockerhaltiga livsmedel under en skoldag de upplever en hög socker och så småningom kraschar. Detta socker krasch gör det svårt att studera och fokus samtidigt ta tester och lyssnar till klassrummet diskussioner.

Friska varuautomater

Vissa företag börjar att erbjuda varuautomater med hälsosamma livsmedel endast i stället för söta och feta mellanmål, enligt Chicago Sun-Times. Friska varuautomaterna smart näringsval samtidigt främja hälsosamma matvanor. Om skolor landsomfattande antog friska varuautomater, skulle barndom fetma troligen minska.

Koncentration

Om studenterna har låga energinivåer och behöver en blodsocker öka mellan klasser, kan automater vara en utmärkt källa av mat. Men är friska varuautomater mer fördelaktigt än de med söta snacks. Maskiner med exempelvis äpplen, bananer och mjölk skulle ge elever med ett blodsocker lyft utan att uppleva en hög socker. Detta kan öka halter och ge eleverna mer energi under hela deras skoldag.