mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med HPLC

Fördelar och nackdelar med HPLC


Högtrycksvätskekromatografi eller HPLC, kallas analys teknik ofta anställda i en värld av kemi och biokemi. Används för att identifiera och separata föreningar, är HPLC-utrustning mycket mer avancerad än andra former av kolonnkromatografi. Förstå fördelar och nackdelar hjälper forskare att uppskatta det intrikata arbetet i HPLC.

Snabba resultat

HPLC, ett modernt verktyg används för att avgränsa föreningar baserat på deras polaritet, fungerar mycket snabbare än sina föregångare. Traditionella kolumn kromatografiska metoder beroende arbetet av gravitation till separata föreningar. Med tillkomsten av HPLC, kan föreningar separeras med ett tryckpump som tvingar föreningar att avskilja extremt snabbt--normalt inom några minuter.

Högupplöst resultat

Eftersom HPLC fungerar med hjälp av en pump som ger höga tryck, föreningarna är väl åtskilda och lätt att läsa--vilket innebär att de har en hög upplösning. Andra separationsmetoder som förlitar sig på allvar ofta resulterar i låg separation eller avsaknaden av separation i vissa fall---försvårar behandlingen resultat.

Dyr teknologi

Kostnaden för HPLC är mycket dyrare än sina föregångare. Därför, om du arbetar på en forskningsanläggning eller laboratorium som har låg medel, du kan svårt HPLC-utrustning att köpa.

Komplexitet

Bedriver en HPLC maskin kräver utbildning för att säkerställa den utförs korrekt. Eftersom denna maskiner är komplexa, är falska resultat en vanlig företeelse som inte sköts korrekt.

Låg känslighet

För vissa föreningar, HPLC är känt för att inte vara extremt känsliga, ofta resulterar i en felläsning. Detta beror på hastigheten som sker.