mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med betongplatta golv

Fördelar och nackdelar med betongplatta golv


Betong används ofta för att fylla basen av ett hus, skapa källaren och göra en solid grund. Men om du inte hälla betong då, betong plattor är ett annat alternativ för källargolv och väggar. Det finns både fördelar och nackdelar med att använda dessa plattor i ditt hem, dock.

Hållbarhet

Betong, är som regel en extremt långvariga och hållbara material. Medan trägolv eller väggar kan är ruttna eller paus, konkreta bara så länge varar så många stenar. Dock kan vissa miljöfaktorer som fryser vatten förkorta livslängden på betong genom att försvaga eller sprickbildning det. Men sådana skador tar vanligtvis tid och det förändrar inte det faktum att rätt vård, din betongplatta golv kan pågå i decennier snarare än bara en handfull år liksom vissa andra material.

Färg

Färgen på betongplattor brukade vara en stor nackdel, som konkreta endast kom i grått. Det finns dock alternativ för färg och dekorera din betongplatta golvet. Kan du lägga matta över betongen för anföra som exempel, men för villaägare som vill utnyttja betong istället för dölja det, syra fläcken är en vanligare väg. Syra fläcken, när tillämpas korrekt, kommer att ändra färgen på betongen och skapa intressanta nyanser och mönster på dina plattor. Det kan vara dyrt och tidskrävande, ändå, och när syra fläcken är lagts, det inte ångras.

Isolering

En av de största problemen med betongplattor är att de är en enorm energi avlopp. Betong plattor agerande värme lätt, vilket innebär att de tenderar att vara ständigt kallt, och att de kommer att suga upp värmen till vad som är på andra sidan av dem. Detta problem kan lindras med rätt planering dock. Om du isolera en betongplatta golvet kommer att antingen genom att lägga något ovanpå den (som mattor eller ett skyddande skikt) eller något på smuts sidan av plattor att stoppa värmen från att fly (som reflekterande isolering) sedan avlopp minimeras.