mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med att bo på landsbygden

Fördelar och nackdelar med att bo på landsbygden


Landsbygden levande kan sägas vara bäst om du pratar med någon som älskar landet. En person som växte upp i staden kan inte vara nöjd bor i landet. De båda har bra och dåliga poäng. Vissa människor behöver spänningen en stad kan erbjuda medan andra behöver lugnet som landet levande kan ge.

Lugn och avskildhet

Landsbygden erbjuder lugn och ro. Om det är buller, är det ett bra ljud. Det kan vara ljudet av en traktor kör, kycklingar skriade eller en hund som jagar en katt. I det långa loppet, lugnar allt i mörkret. Medan i staden, du har hört det liv och rörelse hela dagen trafik och sorlet hundra röster alla skandera på en gång. Kvällen är när den verkligen startar. Nattliv och skrikande däck får du önskar att du bodde på landsbygden.

Tvätt och Shopping

Shopping till någon som bor i landet kan endast göras på helgerna för att spara tid och gas. Något behövs under veckan plockas brukar upp på vägen hem från jobbet. Inga snabba resor till köpcentret. Bussar och taxibilar är inte ett alternativ. De flesta områden i staden antingen har inte plats eller medborgare tillåts inte att hänga lakan och tvätt på linjer utanför. På landsbygden, kan du ha så många tvättlinor som du vill.

Djur

Bor i lägenhet och bostäder hyresgäster i staden är heller inte tillåtet att ha husdjur eller de måste betala extra månadsavgifter för dem. Husdjur som kan tillåtas är oftast mindre, inuti djur. På landsbygden och, speciellt om du äger fastigheten, det är inte ovanligt att ha två eller tre utanför hundar och en katt eller två. Det finns lagar om djur på landsbygden, men gårdar och stora hem förväntas ha husdjur.

Trädgårdsskötsel

När det gäller trädgårdsskötsel erbjuda inte lägenhetskomplex i staden brukar någon typ av trädgården utrymme på gården. Ålderdomshem är normalt på 1 acre massor eller ännu mindre, vilket lämnar litet utrymme för en rejäl grönsak trädgård. En stadsbo kan ha en liten plats eller i ett hörn i att växa något. Blomma trädgårdar bara får krukväxter och en örtagård kan bara hittas på fönsterbrädor. På landsbygden finns det utrymme för alla typer av trädgårdar, om det är vad husägare önskningar. Det finns inte riktigt alla regler som gäller för trädgårdsskötsel på landsbygden.