mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med att bo i en sovsal

Fördelar och nackdelar med att bo i en sovsal


Kort för sovsalar, sovsalar är ett gemensamt boende alternativ för högskole- och universitetsstuderande. Sovsal byggnader ligger på campus och brukar ge inredda rum, badrum och ibland en matsal för ett stort antal studenter. Många studenter väljer denna medelväg mellan bor hemma hos föräldrarna och lever på egen hand, särskilt under deras första år i högre utbildning. Det finns både fördelar och nackdelar att gå med på dorm liv.

Sällskap

Start på en ny skola kan vara en utmaning, och några svåra situation är lättare när man har sällskap. En största fördelen med att bo i en sovsal är att du är omgiven av kamrater. Dina rumskamrater och omgivande kompisar är andra elever som är i allmänhet samma ålder, gå igenom liknande justeringar och behandlar motsvarande tryck i sina akademiska och sociala liv. De är ett utmärkt stöd system, och många blir livslångt vänner.

Brist på sekretess

Konstant sällskap i ditt vardagsrum kan ibland vara en nackdel, särskilt i situationer när du vill ha avskildhet. Om du är van vid att leva i ditt eget rum i dina föräldrars hus och plötsligt har att dela rum med andra, kan detta ta tid justering. Om du behöver lite ensam tid och din rumskompis är i ditt rum, försök leta reda på en annan plats i sovsal, en lounge eller tvättstugan. Du kan också be din rumskompis om hennes schema och planerar att spendera tid ensam i rummet medan hon är upptagen i klass.

Bekvämlighet

Bekvämlighet är en annan stor fördel med att bo i en sovsal. Sovsalar ligger på campus, så de är nära dina klasser. På de flesta campus, kan du gå till akademiska byggnader och biblioteket från ditt studentrum. Detta sparar såväl tid som pengar på gas. Dessutom är det bekvämt för dig att träffa andra människor från dina klasser om de bor i ditt studentrum eller en annan studentrummet på campus. Om du har en grupp project eller en labb-partner, är möte i ett dorm rum bekvämt och enkelt.

Brus

Sovsalar kan vara bullriga platser. Ofta kan du hitta dig själv bidrar till bullret som du studera med dina vänner i loungen, samlas i en väns rum eller lyssna på musik. Tyvärr ibland du försöker studera eller sova i din dorm och kanske föredrar lugn över ett ståhej. I dessa situationer, vara säker på att ha öronproppar eller buller-blockerande hörlurar händig. Lyssna på musik med hörlurar kan också överrösta bullriga situationer.