mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med att använda Microsoft Windows 2003

Fördelar och nackdelar med att använda Microsoft Windows 2003


Microsoft Windows Server 2003 är en uppföljning till den mycket framgångsrika Windows 2000 Server, ett serveroperativsystem avsedd för företag att bättre rationalisera deras dator interaktivitet och databaser för att effektivisera dagliga verksamhet. Windows Server 2003 ansågs vara en markant förbättring över 2000 version, med nya funktioner och ett ännu enklare gränssnitt. Som med alla program, har den sina fördelar och nackdelar.

Fördel: Överflöd av funktioner

Windows Server 2003 lades ett överflöd av funktioner över tidigare Windows 2000-versionen, inklusive en volym skugga kopia tjänst. Om en administratör aktiveras denna funktion på en enhet, kommer systemet regelbundet ta "ögonblicksbilder" av alla filer på enheten. Detta gör att borttagna filer återkrävas lättare och kan aktivera alternativet för att återställa en äldre version av en fil om vissa data vilse. I Setup-läge erbjuder den också en "snabbformateringsalternativet" där du kan formatera en särskild partition på en enhet i stället att göra hela enheten på en gång, vilket sparar en betydande mängd tid.

Fördel: Versioner för att passa behoven

Windows släppt en rad av olika versioner av Windows Server 2003 för att tillgodose olika typer och storlekar av företag. Webversionen syftar till att nästan uteslutande designa och hantera bolagens webbplatser som ger servern för dem. Standard Edition har utformats för små och medelstora företag med baspaket för affärsprogram och media services ingår, tillsammans med webbpaketet. Datacenter Edition är designad för större företag med större mängder av krav för nätverk. Fördelen är att du inte har avfall pengar på ett paket som du inte behöver och sedan skala det tillbaka för att passa dina behov. I stället du kan köpa den som bäst passar ditt företag och redan är skräddarsydda för din typ av verksamhet.

Nackdel: kostnad

Windows Server 2003 kan vara konkurrenskraftig prissättning till andra program i sitt slag, även de mest grundläggande edition kostar ca £650 och övre skikt upplagorna är ca £2,600 med ytterligare licenser och funktioner för extra kostnad. Om du har ett litet företag som inte kräver typ av databasprogram och nätverksfunktioner som Server ger, är det förmodligen inte värt investeringen.

Nackdel: föråldrad

En annan nackdel till Windows Server 2003 är som var redan gjort föråldrat av Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2. Uppgraderingar till serversystem kommer att göras av dessa versioner och inte alternativet 2003. 2008 version funktioner förbättrade säkerhetsfunktioner som gör det mer attraktivt för många företag i kölvattnet av ständigt föränderliga hot som virus och malware angrepp. Det finns också ett antal nya funktioner och program som ingår.