mynewspapers.net

Fördelar och nackdelar med Apple-datorer

Fördelar och nackdelar med Apple-datorer


Om du funderar att gå över från PC till Mac eller du inte har beslutat om för att gå på en Apple iPad eller en tablett dator gjord av en av företagets konkurrenter, skulle du göra väl för att överväga relativa fördelar och nackdelar med att äga en Apple-produkt innan skilsmässan med några pengar.

Kompatibilitet

Mac-datorer kan köra Microsoft Windows som Apples OS X arbetsdrift systemet. Så om du behöver köra ett program som inte är tillgänglig för OS X enheter, kan du helt enkelt växla till Windows på en Apple-dator och du kommer vara bra att gå. Datorer kan inte arbeta med programvara som har utformats för att köra enbart Mac-datorer. En April 2013 undersökning av 150 000 bärbara datorer av molnet fast Soluto fann att Apples 13-tums MacBook Pro var den bästa bärbara datorn som ska köra Windows, med hänvisning till dess "ren installation" av programvaran.

Säkerhet

Myten om att Macar är immun mot malware var exploderade under 2012 när 700.000 Apple-datorer var infekterad med en Trojan downloader. Händelsen fick Apple att släppa sitt påstående att Mac-datorer inte får virus. Apple-produkter blev mer populär bland cyberbrottslingar 2012 på grund av utbredd användning bland inflytelserika politiker och framstående affärsmän, enligt Kaspersky Lab. Den växande populariteten för OS X och iOS-enheter kan göra dem mer och mer attraktivt för malware författarna i framtiden.

Ekosystemet

Om du vill att alla dina enheter att arbeta sömlöst tillsammans, investera i en Mac att köra med din iPad, gör iPhone, iTV box och iPod att du kan dra full nytta av Apples ekosystem. Som Windows-datorer, smartphones och tabletter kör andra företags operativsystem är gjorda av ett antal olika tillverkare, är att uppnå en hög grad av synkronicitet mellan enheter svårt om du använder en blandning av produkter från Apples rivaler. Använder en Mac kan du synkronisera innehåll mellan din andra Apple-enheter använder iCloud och se till att iTunes inköp är omedelbart tillgängliga på alla dina enheter.

Kostnaden

Apple-produkter kommer vanligtvis på en prispåslaget. Generellt kan du räkna att betala mer för en Apple-enhet än du skulle för en med liknande specifikationer gjord av en av sina konkurrenter. Apple hävdar prisskillnaden mellan sina produkter och de som gjorts av dess rivaler är delvis ner till pengarna dess satsar på design, utveckling och de överlägsna material dess enheter är gjorda av, som glas och aluminium.