mynewspapers.net

Fördelar & nackdelarna med en Flash-minne

Fördelar & nackdelarna med en Flash-minne


Flash-minne är en framväxande teknik som är att hitta sin väg in i våra liv på en ökande skala. Från USB-anpassade enheter för datorer att digitala kameror och spelkonsoler är flash-minne teknik allestädes närvarande. Som de flesta med anknytning till datorer, har flash minnen en viss uppsättning fördelar och nackdelar. Att ha en grundläggande uppfattning om dessa parametrar kan konsumenten att göra ett mer välgrundat val som är bäst för deras behov.

Portabilitet

Den uppenbara första vädjan och stor fördel av flash minnen är portabilitet. Pop en på din nyckelring, släpp den i fickan eller bär den runt halsen. Väger nästan ingenting och med ett fotavtryck mindre än de flesta människors tumme, är en minnessticka oändligt mycket lättare för en aktiv livsstil än, säg, en extern hårddisk. Redan, kan du placera ett imponerande antal filer och program på en 2 GB storlek. Som minne minskar utrymme ökar och storlek, portabilitet fördelen med flash-minnesenheter kommer att bli tydligare.

Andra fördelar

Ett flash minne kräver ingen ström för att driva och har inga rörliga delar, så det finns mindre risk att förlora information. Eftersom det kräver ingen makt, är det bärbar, så att användaren kan ta filer från hem skrivbordet till kontoret, och fortsätta använda filer utan att missa ett beat. Flash-minnen är mycket mer hållbara än andra former av datorminne. Av misstag släppa en flash stick kommer troligen att ha någon effekt på den information som finns på den. Ytterligheter i tryck eller temperatur förändring påverkar inte normalt ditt flash minne. En slutlig fördel är att information om ett flash minne kan lätt raderas, mycket snabbare att dess datorbaserade kusin. Lägga till eller radera filer i flash-minnet är snabbt och snyggt.

Nackdelar

De främsta nackdelarna till flash-minne är pris och skriva om begränsningar. Eftersom det är fortfarande en ganska ny teknik, är kostnaden per megabyte lagringsutrymme mer än en traditionell datorhårddisk. Som i vanliga fall med tekniken, är priset bunden till drop som den når längre på marknaden. Den andra nackdelen med flash-teknik är att det finns ett begränsat antal gånger informationen kan raderas och skrivas till memory stick. Detta nummer är ungefär 100 000 gånger, som bör inte ha mycket av en inverkan på den genomsnittliga användaren. En användare kan behöva byta minnen några gånger under loppet av en livstid. I praktiska termer uppgradera tunga missbrukare ofta till den nyaste modellen med mer minne, så att skriva om gränsen inte är ett problem.