mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med växande semi dwarf fruktträd

Fördelar & nackdelar med växande semi dwarf fruktträd


En av fördelarna med någon fruktträd är tillgången på frukt som är fräschare än vad du skulle hitta i mataffären. Semi dwarf fruktträd skapas genom ympning full-size fruktträd till andra rotstocken, att skapa ett mindre träd. De flesta fruktträd som ofta odlas i trädgården, som äpple, apelsin och plommon, finns i semi dvärg sorter.

Tidig avkastning

Semi dvärg träd bära samma storlek frukt som andra typer av fruktträd. De bär också mycket tidigare än full storlek, eller standard, fruktträd, enligt Iowa State University.

Lätt att odla

Semi dvärg träd tar upp mindre plats än sina motsvarigheter i full storlek, behöver ett område endast 15 fot i diameter, enligt jorden lätt. På grund av minskad höjd är dessa träd lätt att beskära, spraya och underhålla.

Lätt att skörden

Eftersom de växer endast 15 fot lång, är semi dvärg träd lätta att skörda. De flesta frukter kan plockas för hand eller med hjälp av en pole picker. Det krävs ingen särskild utrustning.

Mindre frukt

Semi dvärg träd producerar mindre frukt än sina motsvarigheter i full storlek. Detta kan vara en fördel eller en nackdel. En fullstor fruktträd kan bära mer frukt än den genomsnittliga familjen kan konsumera. Frukt som inte skördas faller till marken och kan locka till sig skadedjur. Mindre frukt ger innebär mindre tid till skörd men fortfarande gott om frukt för hela familjen och eventuellt grannarna. Om du växer frukt för att sälja på en utomhusmarknad eller planerar att producera konserverade produkter med din frukt, kanske semi dvärg trädet inte för dig.

Rotsystem

Rotsystemet är en missgynna av semi dvärg träd. Detta system är inte lika utvecklade som standard fruktträd, vilket resulterar i dålig anchorage, enligt Ohio State University. Dessa träd kan behöva omsättas till hålla dem upprätt, särskilt när de är unga.