mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med Twitter

Fördelar & nackdelar med Twitter


Twitter är snabbt på att bli en ledande online-community som ett kraftfullt verktyg för social marknadsföring. Skönheten av Twitter ligger i sin enkelhet. Jämfört med andra samhällsorienterade webbtjänster som Facebook och MySpace, är Twitter smidigt, enkelt och okomplicerat. Detta både bidrar till och förringar dess användbarhet.

Twitter är lätt att gå med

Fördel: Det tar mindre än en minut att skapa ett konto med Twitter och börja "tweeting". Reglerna i spelet är ganska enkelt. Registreringen är omedelbar, och det finns ingen anledning att följa upp med en e-postbekräftelse. Nackdel: eftersom Twitter är så lätt att gå med, så gott som alla har ett Twitter-konto, så deras server tenderar att blir lätt överbelastat. Det är inte ovanligt att ha problem med att ansluta till Twitter webbplats.

Twitter är lätt att använda

Fördel: Twitter begränsar dess uppdateringar till 140 tecken, så det finns inget behov (eller frestelsen) att lansera i omständliga prosa eller över förklara din tanke. Det finns endast en huvudsaklig skärm, så du behöver aldrig leta efter det du letar. Nackdel: Eftersom Twitter är så enkelt, det finns lite finess i presentationen. Din profil är magert och medelvärdet. Du kan bara ha en bild kopplad till din profil på en tid och lite information om dig själv. Det är inte ett bra sätt för människor att lära känna dig, om du inte är mycket bra på att uttrycka dig på 140 tecken eller mindre.

Twitter är en demokrati

Fördel: Du kan följa någon på Twitter, och någon kan följa dig. Även om det finns en möjlighet att blockera någon från efter dig, behöver till skillnad från med Facebook, du inte aktivt accepterar någons vänskap att se dina uppdateringar. Det är lätt att samla anhängare passivt och gemensamma för främlingar att följa ditt flöde. Nackdel: Utan fördelen med selektivt ange din målgrupp, ditt meddelande är riskerar att vara utspädd bland massorna. Chansen är stor att de flesta människor som följer dig på Twitter inte är riktigt uppmärksamma vad du har att säga.

Twitter kan vara anonym

Fördel: Till skillnad från Facebook, som insisterar på att du använder ditt "riktiga namn" (medan du gör en diskutabel jobb övervakning oavsett om du faktiskt göra det), Twitter kan du välja ett tillgängligt användarnamn du vill — kreativa eller på annat sätt. Du kan fylla i en profil på din diskretion, utan mandat att dela personlig information. Nackdel: Du kanske inte har någon aning om vem som verkligen följer du.

Twitter kan automatiseras

Fördel: Med användning av sådana tjänster från tredje part som HootSuite, kan du ställa dina tweets att uppdatera automatiskt utan att behöva logga in på en regelbunden basis. Detta gör att du kan hålla en aktiv Twitter närvaro med mycket liten ansträngning. Nackdel: Du kan inte räkna på andra diskanter information lägligt integritet heller. Som ni vet, en robot skrev sin tweet.

Twitter erbjuder gratis prylar och Apps

Fördel: Med ett flexibelt urval av gratis prylar och mini-ansökan tillgänglig, det är lätt att bädda in en länk till din Twitter-flöde (eller ens en delmängd av fodret själv) till din personliga eller företagets webbplats. Nackdel: Tweets är överallt. Det kan vara svårt att ogräs genom alla Twitter uppdateringar poppar upp runt på webben.