mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med skiffer, keramik & porslin kakel

Fördelar & nackdelar med skiffer, keramik & porslin kakel


Det finns en vissa överklagande till med plattor tillverkade av material som skiffer, keramik och porslin när ombyggnationer en bänkskiva, dusch eller golv. Var och en av dessa material är attraktiva, hållbara och med rätt vård, långvarig. Fortfarande, inget är perfekt, och skiffer, keramik och porslin har sina egna fördelar och nackdelar.

Fördelarna med skiffer

Skiffer är vattenfast, tuff, tålig och lättskött. Det kommer i de traditionella färgerna grå och svart, men finns även i en rad mer diskreta färger att matcha de flesta interiör design. Förmågan att använda skiffer i badrum, kök, livsrum och även verandor gör det ett mångsidigt verktyg för utsmyckning. När den är tillverkad med ett ramlade eller finslipat yta, ger skiffer också bra grepp.

Nackdelar med skiffer

Skiffer är ett förhållandevis dyrt material att köpa. Det är ibland grov vid beröring och kan skala. Glansigt ytskikt måste poleras regelbundet, och ramlade eller finslipat skiffer måste förseglas regelbundet. Skiffer är ett tyngre alternativ än de flesta golv och en förstärkt undergolvet kan vara nödvändigt.

Fördelarna med keramik

Det finns ett enormt utbud av former, storlekar, mönster och färger att välja mellan när det kommer till keramik. Keramik är billigare än de flesta hård yta material, och är vatten - och fläcktålig och lätt att rengöra. Keramiska plattor är enkelt och prisvärt för gör-det-självare att installera, och de ger också en mängd kreativa utsmyckning alternativ.

Nackdelar med keramik

Glansigt keramiska plattor kan vara ganska hala när det är vått, injekteringsbruk linjerna är arbetsintensiva att hålla ren och keramiska är kallt och hårt på fötterna. Låg kvalitet keramiska plattor kan chip, och brickor som har lagts på en mindre än perfekt platta och släta underlag kan spricka.

Fördelarna med porslin

Glaserat porslin plattor är fukt - och fläcktåliga, lätt att underhålla, jämförelsevis billiga och finns i en mängd olika färger och storlekar. Som med keramiska plattor är porslin plattor lätt för gör-det-självare att installera. Porslin plattor är samma färg i hela kroppen av kakel, gör det mindre sannolikt att repor kommer att Visa.

Nackdelar med porslin

Porslin plattor är svårt nog att något bräckligt som faller på dem riskerar att bryta. Porslin, är keramik, benägna att sprickor och chips. Det är också svårt att reparera. Fogarna kan missfärga och kan vara frustrerande att hålla ren.