mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med plastikkirurgi

Fördelar & nackdelar med plastikkirurgi


Att få rynkig, slappa och hängiga har blivit ett minne blott för dem med pengar och lust att genomgå plastikkirurgi. Rekonstruktiv kirurgi kan hjälpa en person funktion igen, har elektiv kosmetisk kirurgi blivit allt mer populära och tillgängliga. Många människor har gått under kniven, några med resultat som är stellar, andra med de som är skrämmande. Oavsett resultatet eller typ av plastikkirurgi bär det också en hel del risker.

Typer

Plastikkirurgi kan antingen vara rekonstruktiv eller kosmetiska. Den förra kan förbättra hur karosseri eller rekonstruera illa vanställda ansikten och kroppar efter en olycka eller annan olyckshändelse. Kosmetisk kirurgi är helt frivillig och fysiskt onödigt, bara för att öka någons utseende.

Förfarande

Plastikkirurgi har gjort enorma framsteg under åren. Det har definitivt blivit mindre upprörande och invasiv, tack vare användningen av lasrar. Mycket av plastikkirurgi kan göras på polikliniskt med hjälp av en narkos. Läkningstiden har också kraftigt förbättrad, med folk att återgå till sina normala rutiner inom en vecka eller två.

Effekter

Rekonstruktiv plastikkirurgi kan sätta någon ihop efter han har varit slits isär. Kosmetisk plastikkirurgi kan skapa dramatiska förändringar i utseendet och förändra den mänskliga kroppen för att likna en affären barbiedocka. Människor använder operationen att trotsa åldrandet och skapa en sexigare look, åtminstone enligt samhällets definition av sexiga. Större bröst, en plattare mage, fylligare läppar och ökad kindben är bara några av de förfaranden som kan göra en musgrå gal i en fantastisk modell.

Överväganden

Så fort en plastikkirurgi förfarande kan vara, det finns fortfarande många saker som kan gå fel. Infektion kan ställa in i, komplikationer kan uppstå som leder till partiell förlamning i ansiktet eller andra delar av kroppen, bröstimplantat kan explodera, harden eller sluta missbildade. Oftare människor också beklaga deras beslut att ändra sitt naturliga utseende, och "revidering" förfaranden har varit på uppgång. Detta är en hel del potentiella faror för en procedur som inte är absolut nödvändigt att skapa fysiska välbefinnande.

Addiction

Ett annat fenomen i världen av plastikkirurgi är patientens benägenhet att blivit hooked på det. Strävan efter fysisk perfektion kan vara så intensiv att människor kommer att känna de behöver mer och mer kirurgi att fixa fler och fler saker som de uppfattar som fel med dem. Jocelyn Wildenstein är ett exempel på någon som har haft omfattande plastikkirurgi, mycket att vanställdhet av hennes ansikte (se resurserna nedan). Hon tillbringade enligt uppgift mer än 2 miljoner pund på kirurgiska ingrepp, att få henne titeln världens läskigaste kändis i brittiska tabloiderna.