mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med personlighetstester i urvalsprocessen anställd

Fördelar & nackdelar med personlighetstester i urvalsprocessen anställd


En anställningsintervju erbjuder en bra skildring i ett jobb kandidat yta personlighet, särskilt om arbetsgivaren är insiktsfull om kroppsspråk och prat. Arbetsgivare kan ofta lära sig den hårda vägen, dock att den person som de mötte på intervjun inte är nödvändigtvis samma på jobbet. Personlighetstester erbjuder en psykologisk analys av en persons karaktär före anställning, men det finns fördelar och nackdelar med att använda sådant test som den avgörande faktorn i sysselsättning.

Fördel: Förträngning urvalsprocessen

Personlighet profilering täcker så många aspekter av en potentiell anställd karaktär att det är mycket lättare att skilja de möjliga kandidaterna från omöjligt sökandena. En arbetsgivare kan bestämma vilka delar av testet sysselsättning är viktigast för framgång i öppet läge, och använda sökandenas noter som en riktlinje för att anställa sannolikheten.

Nackdel: Möjligt felaktighet analys

Bara för att en person passerar betyder jobb uppgift portion av personlighetstest inte att de kommer att genomföra med samma effektivitet när de är anställda. I teorin, bör del av de flesta personlighetstester som täcker arbetsetik ge arbetsgivaren inblicken på sannolikheten för att sökanden kommer att fortsätta att göra det tilldelade jobbet också. Det finns inget säkert sätt att veta vad en medarbetares prestanda kommer att vara, dock tills de har varit hands-on med företaget i minst flera månader.

Fördel: Minskar kostnader för intäkternas

Traditionella CV recensioner följt av personliga intervjuer tar företagets tid, särskilt om företaget intervjua flera kandidater. Med personlighet profil test, kan arbetsgivaren skärm meritförteckningar och sedan bjuda in kvalificerade sökande att ta testet sysselsättning. Resultaten av testet kommer att minska antalet anbudssökande ner till några få utvalda, som sedan skulle bli intervjuade av arbetsgivaren för ett slutligt beslut. Hellre än att spendera dagar eller veckor på dussintals intervju utnämningar, sker återuppta screening följt av testning mycket snabbare. I affärer är tid pengar eftersom även arbetsgivaren kan vara mer produktiva i andra delar av företaget om han kan spendera mindre tid på intervjuer.

Nackdel: Bekostnad av betyg resultat

Medan en betydande summa pengar sparas av knaprande intervjupersonerna ner till de högsta test målskyttar, är nackdelen att någon måste göra testerna. Även om testet är datoriserade, tar det tid och pengar att skapa eller välja det program som producerar sådant test. Är testet i sig måste ses för att avgöra vilka delar är viktigast för företaget och lediga position. Efter sökande har avslutat provningen, måste arbetsgivaren Visa resultaten för att avgöra vem som ska intervjua. En arbetsgivare bör noggrant avgöra om intervjuer eller testa det mer kostsamt sättet att utvärdera potentiella anställda, och väga upp vikten av profilering personligheter via testning eller ansikte mot ansikte utvärderingar.