mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med jobb recensioner

Fördelar & nackdelar med jobb recensioner


Enligt sysselsättning Services.gov är"i syfte att arbetsvärdering att ge en systematisk och konsekvent metod att fastställa relativt värt av arbetstillfällen inom en arbetsplats, enda anläggning eller flera webbplats organisation." Denna process är utformad för att effektivisera företag och öka värdet av den enskilda medarbetaren, eftersom uppgifter är ofta konsolideras till färre positioner. Fortfarande finns det också flera nackdelar värt att överväga innan du utför en omfattande arbetsvärdering.

Fördel: besparingar

När ett företag växer, det ändrar ofta långt det gör affärer, och detta förändrar många av den interna processer i organisationen. Under nya arbetstillfällen skapas ofta som ett resultat, görs många jobb också redundanta, antingen som överlappas av andra anställda eller automatiserad av datorer och maskiner. Jobb utvärderingar utförs ibland och tjäna till att belysa ståndpunkter som kan vara överflödig. Även om det ibland innebär uppsägningar, omskola många företag sina anställda att arbeta i nya eller relaterade ståndpunkter. Hursomhelst, fördelen med att företaget är en minskning i icke-väsentliga eller överlappande personal, vilket leder till besparingar.

Nackdel: Panic

Jobb recensioner innebära brukar analytiker som observerar arbetsplatsen utöver granska statistik och förfaranden. Även kan utan förvarning, dessa analytiker skapa panik i vissa arbetstagare. Den resulterande effekten kan variera från mild till katastrofala och kan omfatta lägre produktivitet, orsaka utbredda oro om anställningstrygghet och åstadkomma en ökning av antalet misstag och även utbrott av ilska och frustration från personalen. Detta kan dämpas genom undanflykter men hanteras bättre av att vara på framsidan med personalen och förklarar att ingen är riktade för lay off eller avskedande.

Fördel: Betala omstrukturering

Som jobb ändras och inflationstakten orsaka höjningar i minimilönen, kan lönestrukturen i en organisation bli skev mot dem med mer tid i bolaget. Situationer i vilka leda telefon reps tjäna mer pengar än deras chefer eller båge svetsare gör bara några cent mer än posten nivå anställda kan avskräcka anställda från Excellera på sin position. Jobb recensioner hjälpa till att hålla lönesatser i schack och återställa incitament att arbeta inom systemet för att uppnå mer. Medan detta innebär ibland betala nedskärningar eller lindra långsiktiga anställda anställa färska anställda på en lägre löneskalan, betyder oftare att ge höjer och bonusar till högre personal och att höja ribban för prestation för att få en höjning.