mynewspapers.net

Fördelar & nackdelar med 7 Segment LED-Display

Fördelar & nackdelar med 7 Segment LED-Display


Sju-segmenterar skärmar är mycket vanliga och har varit ganska länge. De finns överallt från pris tecken på bensinstationer att displayen på din mikrovågsugn till digital armbandsur. 7-segment LED-displayer har blivit mycket populära i konsumentelektronik, främst på grund av sin låga strömförbrukning, användarvänlighet produktion och kostnadseffektivitet. 7-segment LED skärmar, som all teknik, har fördelar och nackdelar.

Kostnaden

Lysdioder (LEDs) är extremt billiga. Dioder är en av de mest enkla elektriska komponenterna, och de är extremt lätt att göra. En resa på din lokala elektronikaffär kommer att avslöja paket av hundratals lysdioder för bara några dollar.

Enkelhet

Sju-segmentet är extremt enkla elektroniska kretsar. En enkel sju segment display krets består av fyra ingång leder; en BCD chip, som innehåller logiska grindar för att översätta fyrana leder in i sju binära signaler, eller integrerad krets chip; och sju-segmentet displayen själv. Mest sju segmenterar skärmar är kan visa alla 16 hexadecimala värden (1 till 9 och en till och med F).

Tillförlitlighet

Sedan sju-segmentet kretsen är så enkel, finns det en minskad risk för krets felvisning på grund av komponentfel. Sju-segmentet LED skärmar används i en mängd olika miljöer från mycket varmt till väl under fryspunkten. Eftersom det finns ingen vätska inuti enheten att frysa, som finns i LCD-skärmar, kan en LED-display fungera vid mycket låga temperaturer.

Effektivitet

LED-displayer är i allmänhet extremt effektiva. Dioder skingra mycket lite energi. Lysdioder avger något mer energi än en vanlig diod för att producera den fotoner (ljus) som du ser, men spänningsfallet över en typisk LED är så liten att den är försumbar. På grund av denna hög effektivitet gynnar många elektronik beslutsfattare LED-teknik över LCD-tekniken eftersom det sänker makt leverans krav och minskar kostnaden för att använda enheter.

Begränsningar

Mest sju segmenterar skärmar är begränsade till visning av de 16 hexadecimala tecken. Några kan visa endast siffrorna 0 till 9. Men LED-tekniken finns för att visa mer än detta, är sju segmenterar skärmar begränsade till möjliga binära kombinationer av de fyra ingående leder, för sammanlagt 16. Integrerad krets teknik kan öka detta något, men det finns fortfarande ett begränsat antal kombinationer för de sju segment på displayen.

Produktion

Eftersom lysdioder är så billig att producera och så lätt att göra, har många tillverkare växte upp under de senaste decennierna. Det finns mycket lite reglering när det gäller att göra lysdioder, exklusive miljöregler om förorening, och därför är det lätt att hitta en tillverkare som producerar undermåliga lysdioder. Det enda sättet att veta säkert om en tillverkare producerar kvalitet lysdioder är genom rekommendation eller köpa och testa produkten själv.