mynewspapers.net

Fördelar mot nackdelar med sociala nätverk

Fördelar mot nackdelar med sociala nätverk


World Wide Web bort de sociala, politiska och ekonomiska begränsningarna för att kommunicera med människor i hela världen, skapas nya jobb och affärsmöjligheter och demokratiseras media. Internet också banade väg för sociala nätverk som "Facebook," "Twitter," "MySpace," "YouTube" och "Flikr" att utnyttja detta massa informationsutbyte genom att tillhandahålla organiserade forum för människor att nätverk baserat på gemensamma intressen. Det finns både fördelar och nackdelar till sociala nätverk trender som dominerar vår tid under 2000-talet.

Fördel: Demokratiseringen av Media

Med sociala nätverk som tillhandahåller ett populärt forum för informationsutbyte, har "media" blivit synonymt med "folket." Under höjden av sin popularitet blev "Twitter" en tillförlitlig källa för i första hand nyheter där allmänheten blev instrumental i rapportera nyheter först, som Hudsonfloden flygkrasch i 2009 och att mobilisera revolutioner, såsom de politiska protesterna i Iran 2009. Sociala nätverk kan fler människor att fritt delta i nyhetsmedia och fungera som en effektiv vakthund över institutionaliserade media.

Fördel: Organisatoriska och statliga öppenhet

Sociala nätverk kan organisationer, regeringar och folk att hålla ett informationsutbyte med sina anhängare eller criticisers att ge i första hand, personliga kommentarer. Informationen delas med intressenter genom sajter som "Facebook," "Twitter" och "Flikr" tillåter dem att kommunicera direkt med dessa regeringar och organisationer och hålla dem ansvariga för sina handlingar. Dessutom med gränserna mellan nationerna bort, har samhällen möjlighet att agera på vägnar av andra och anta förändring där de finner lämpligt.

Fördel: Att främja personliga relationer

Med resor blir allt billigare och fler människor att flytta till olika städer eller länder, kan det vara svårt att hålla reda på alla dina familj och vänner. Sociala nätverk kan en kontinuerlig tvåvägs samtal mellan dig och din familj och vänner var de än är i världen. Facebook är ett bra exempel, som dess funktionalitet innehåller statusuppdateringar, bilder och meddelanden så att du kan ansluta en-på-en, eller passivt ta del i ett förhållande och fortfarande vet var dina vänner är och vad som händer i deras liv.

Nackdel: Förbises innehåll

I en miljö där "alla är en journalist", får bra innehåll på Internet förbises. Demokratisering är ett positivt steg för att upprätthålla ansvarighet media, blir sociala nätverk mättade med nyheter och inga filter som bestämmer vad som är anständigt och inte. Sociala nätverk har också lett till "lat innehåll" i form av videor, Bloggar och microblogs där läsare, utan att veta bättre, tar yttrande som faktum och slutligen avsluta dåligt informerade.