mynewspapers.net

Fördelar mot nackdelar med att äga en PDA

Fördelar mot nackdelar med att äga en PDA


Bärbara digitala assistenter eller handdatorer, är en av de senaste bitarna av måste tekniken för miljontals användare. Handdatorer är fickformat enheter som kan kombinera en mobiltelefon, kamera, planerare, webbläsare och dussintals andra användbara funktioner för affär och personlig använda. Det finns dock flera viktiga fördelar och nackdelar med att äga en Handdator som potentiella köpare bör väga innan beslut fattas.

Anslutningsmöjligheter

En av de största fördelarna med att äga en Handdator är förmågan att hålla kontakten med människor via e-post, SMS och telefon. Eftersom handdatorer är så portabel och nätverk så omfattande, kan användare ta dem nästan överallt. Detta tar bort behovet av att komma åt en dator med Internetanslutning och aktiverar också aktiviteter som att stå i en kö till en möjlighet att göra något produktivt.

Organisation

En annan fördel med att äga en Handdator är ökad organisation. Kalender och lista tillämpningar gör det enkelt att hålla reda på möten, göra anteckningar på språng och arkivera tidigare konversationer eller andra data. För många användare, handdatorer ersätter papper listor, visitkort, adressböcker, väckarklockor och andra metoder för att organisera information och sätter det på ett ställe.

Status

För vissa PDA-användare har enheten fördelen av betecknar en viss status. Utfärdade bolaget handdatorer kan reserveras för högre nivå anställda och kan komma att betyda en position av myndighet eller betydelse. För personlig användare, kan med den senaste PDA vara ett tecken på rikedom eller teknisk kunskap. Användare kan välja från anpassade ringsignaler, bakgrund bilder och fall mönster att anpassa en Handdator och förvandla det till en mode tillbehör.

Kostnaden

En av de största nackdelarna med en Handdator är kostnaden. Förutom att betala för själva enheten, kräver de flesta handdatorer köparen att prenumerera användning avtal. Detta innebär en månatliga faktura och möjligheten att översatsning avgifter om användaren överträffar hans tilldelade gratis telefon minuter eller data gränser. Kostnaden för en PDA ökar med att köpa speciella program, fall, batterier, laddare och andra tillbehör.

Distraktion

Handdatorer kan också bli en distraktion när de inte uppfyller ett legitimt behov. Förmågan att alltid vara ansluten kan leda till slöseri med tid surfa på webben, göra telefonsamtal eller spelar spel. Vissa användare klagar på att vara "jour" när deras medarbetare och överordnade har möjlighet att kontakta dem när som helst. Handdatorer kan också orsaka en distraktion under aktiviteter som kräver full uppmärksamhet, till exempel bilkörning.