mynewspapers.net

Fördelar med träning med roddmaskin

Fördelar med träning med roddmaskin


En roddmaskin är ett träningsredskap som simulerar effekten av rodd båt. Oavsett om du är hemma eller på ett gym med roddmaskin är en av de bästa träning kan du göra, eftersom det är en mycket krävande form av motion och ger många fördelar.

Motion för alla åldrar och förmågor

Fördelar med träning med roddmaskin


Nästan vem som helst någon kondition kan utöva med en roddmaskin; Om du är nybörjare, hålla inställningarna låg och arbeta dig uppåt. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar även en roddmaskin för äldre människor som en del av deras träningsrutin. Använda en på gymmet eller hemma medan du tittar på TV eller lyssnar på musik; med dess lugnande, repetitiva rörelser, kan roddmaskin hjälpa till med minskning av stress och ångest.

Helkropps övning

Fördelar med träning med roddmaskin


En roddmaskin övningar totalt kroppen genom att arbeta på alla de stora muskelgrupper---något enda område är att föredra. Musklerna i ryggen, överkroppen och underkroppen stärks och tonas. Förutom att ge styrketräning, träna med en roddmaskin också ger lika mycket krävande aerob träning och förbättrar uthållighet. Detta allt-i-ett verk är en enorm tidsbesparing för dem med upptagna liv.

Viktminskning och hjärthälsa

Fördelar med träning med roddmaskin


En regelbunden aerob träning rutin på en roddmaskin är ett bra sätt att bränna fett och gå ner i vikt; ämnesomsättningen ökar och extra kalorier bränns på grund av de stärkta muskler behöver mer kalorier att upprätthålla dem.. American Heart Association rekommenderar roddmaskin som ett effektivt sätt att upprätthålla hjärthälsa. Den intensiva kardiovaskulär träningen får blod pumpa snabbare runt kroppen och stärker hjärtat för att förhindra hjärtsjukdomar senare.

Skonsamma motion

Fördelar med träning med roddmaskin


Träna på en roddmaskin är en skonsamma verksamhet och övningar leder och muskler i en jämn konstant flöde så finns det inga stötar effekter till anklarna eller knän. En roddmaskin är användbart för rehabilitering terapi efter en skada eftersom ett komplett utbud av kroppen motion är anställd men träningen är inte vikt uthärda. De återhämtar sig från en skada, att en roddmaskin föredra ett löpband eller annan utrustning, viktbärande.

Varning

Fördelar med träning med roddmaskin


För att använda en roddmaskin säkert och effektivt sätt, se till att du använder bra form och teknik. Om du har aldrig använt en sådan innan, få expert instruktioner före användning att få optimal hälsa och fitness fördelar. Dålig teknik kan resultera i skador och muskelskada. Om du har problem med rygg eller knä, rådfråga din läkare innan du påbörjar någon form av roddmaskin träningsschema.