mynewspapers.net

Ford ranger motor felsökning

Ford ranger motor felsökning


Om du behöver felsöka en Ford Ranger motor och du inte vet exakt var du ska börja, kan system för omborddiagnos erbjuda en enorm mängd bistånd. Rangers diagnostiska dator kör en rad kontroller och tester hela tiden. När ett fel inträffar, kommer systemet att tilldela den ett kodnummer. Om det händer tillräckligt ofta, kommer det slå på Ranger's check engine ljus. Datoriserade diagnostik, men kommer aldrig vara det ultimata svaret, emellertid. Om du använder systemet göra en lista, kan det förkorta tiden felsökning innebär.

Instruktioner

• Anslut OBD-II skannerns ackord till Ranger's Data Link Connection. Denna avsättning fungerar som inkörsport till den Ranger diagnostic dator. Du hittar det under ratten och någonstans mellan vänster kick panel och bromsen.

• Slå skannern på, om du inte äger en som är inställd på auto-aktivera när en dataström har identifierats. OBD-II scannrar är alla olika av märket, så alltid läsa och skjuta till instruktionerna i handboken för skannern.

• Sticka din nyckel till Rangers tändning och växla till "På." Du kan äga en scanner som du måste aktivera motorn. I så fall göra det vid denna tid.

• Ange en "Hämta", om ditt varumärke av skanner inte var förebild för att göra det automatiskt. Eftersom knapplayout varierar av scanner, har du att rådfråga din manual i hur man gör.

• Kopiera felkoder på en bit papper, när skannern har hämtat dem. Sedan bläddra igenom koderna och leta efter de med "status pending". Kopiera de ner också, men gör dem lägre prioritet. Felkoder har inträffat ofta medan avvaktan koder har inte. Fortfarande, i avvaktan på koder kan få "Besvära" notering, om de fortsätter att inträffa.

• Titta upp OBD-II kodning definitionerna i skannern s manuell. Dessa definitioner bör vara del av en längre lista med generic OBD-II koder. Ford har separat, kompletterande OBD-koder som du kommer att behöva slå upp online. Ranger's manual har dem inte. Kopiera alla kodning definitioner på papper med kodnummer.

• Öppna Ranger's hood. Börja högst upp på din lista, med felkoderna. Undersöka alla områden som överensstämmer med dessa koder. Stryka de koder du eliminera från behandling. Gå vidare till de väntande koderna och göra samma sak.

• Börja Rangers motorn och låt den tomgång att det når operativ temperatur. Detta kommer att ske snabbare om luftkonditioneringen är avstängd. Sedan vända motorn och elsystem off, men lämna nyckeln i tändningslåset.

• Ansluta Ranger's Self Test ut och Self Test i kontakter med bygeln kabeln. STO är en sex hamn hub som är Trapetsformat i form. STI är ett fack på en tråd, och ligger intill STO. Båda finns mot baksidan av motorrummet. Ena änden av bygeln kabeln behöver gå in på STI, andra behov att gå in i det nedre vänstra "ground" spåret på STO.

• Till förarsätet och aktivera nyckeln i tändningen till "På", men du kommer att behöva lämna motorn bort.

• Räkna hur många gånger de check engine blinkar och Anteckna numret på en bit papper. Fords pre-OBD-II koder (EEG-IV) är två siffror. Det första numret kommer att vara lång blixtar, följt av en paus. Den andra siffran kommer att vara snabb, puls-liknande blinkar. Exempelvis EEG-IV kod 44 kommer fyra långa blinkar, en kort paus och fyra kort blinkar. Beskrivningar för dessa koder måste hittas på nätet. Din Ranger ägare manual har dem inte. Det enda alternativet är att köpa en Ford Ranger Haynes reparationshandbok.

• Undersöka Rangers motor. Börja högst upp på listan och titta på motorn områden som överensstämmer med kodning beskrivningar. Skrapa ut koder när du har åtgärdat dem från behandling.