mynewspapers.net

Ford Escape tillverkarens rekommenderade underhåll

Ford Escape tillverkarens rekommenderade underhåll


Ford Escape, som många fordon, kräver underhåll med jämna mellanrum. De exakta uppgifter du behöver utföra varierar beroende på fordonets körsträcka eller antalet år du har kört den. Några av dessa uppgifter kan utföras personligen med goda förberedelser, medan andra, som att byta en kamrem och ersätta ventiler, kräver hjälp av en fackman om du är inte en själv.

Olja in och underhåll

Du bör kontrollera den fly oljenivån varje vecka eller varje 250 miles med oljestickan på påfyllningshalsen. Byte olja och oljan filtrera på 3.000 miles, tömmer ut oljan från pannan på vevhuset, att skruva loss och ta bort filtret, skruva det nya filtret på plats och lägger till fyra kannor av ny olja genom påfyllningshalsen i motorrummet.

Ytterligare veckovis underhåll

Kontrollera de andra vätskenivåer på 250 miles eller varje vecka också. Detta inkluderar kylvätskan, bromsvätska, koppling vätska på en manuell växellåda eller transmissionsolja för en automatisk, vindrutan spolarvätska och servostyrning vätskan. Du bör också kontrollera lufttrycket på däcken.

7.500 till 15.000 Miles

Inspektera torkarbladen och säkerhetsbälten varje halvår eller 7.500 mil skick. Inspektera kylsystemet--ren tryckavlastning keps med vatten, ren framför kylaren med tryckluft och kontrollera att slangarna inte är spruckna och deras klämmor är tight. Rotera däcken, flytta teckensnitt däcken bak diagonalt och baksidan och kära på framsidan vertikalt. Kontrollera vätskenivån överföring varje 15.000 miles om din fly använder manuell växellåda. Du bör också kontrollera att luftfiltret i det här intervallet på alla modeller och ersätta den om det behövs.

30.000 Miles

Större underhåll faller på 30.000 miles eller vartannat år, vilket som kommer först. Tillsammans med den tjänst som ska komma i det här intervallet, som däck, olja förändring och luftfilter, måste du ersätta fordonets bränslefilter och ändra den bromsar och transmission fluiden (manuell eller automatisk). Kolla skicket på motorn drivremmar också och service kylsystemet genom att dränera vätska, spola kylaren och lägga till färska kylvätska.

Tändstift

Inspektera och ersätta (vid behov) motorns tändstift på fyra år eller 60.000 miles Oom de är av konventionell typ (inte platina). Inspektera skicket på tändstiftet trådarna också. Om flykten använder platina pluggar, ändra dem på 100.000 miles.