mynewspapers.net

Föräldralösa ladusvalan Dieter

Föräldralösa ladusvalan Dieter


Att hitta en baby ladusvalan på promenad eller veranda stegen skapar en gåta. Lämnar den ensam gör det offer för lokala katter och hundar som hökar. Uppfödning det tar tid och ansträngning. Faktiskt, föräldralösa ladusvalan spädbarn kan säkert tillbaka till sina bon. Om detta inte är genomförbart-- och som många stater kräver tillstånd att ha vilda djur--är det bästa alternativet att ta ung fågeln till en lokal licensierade ornitolog som väcker vilda fåglar. Sista utvägen är att uppfostra detta föräldralös och lite kunskap om dess diet kommer stöd i dess överlevnad.

Hatchling kost

Ladusvalor är "atricial" vilket innebär att deras ungar kommer från ägget naken, med ögonen stängda och helt hjälplös. Detta skede av fågelns liv varar från kläckning till dag 3. Om hatchling hittas vid denna tid, mata inte det om det är kyld eller kallt. Värma det först genom att sätta på en mjuk trasa på en värmedyna eller under en värmelampa. Hålla temperaturen mellan 35,0 och 37.7 grader C. rehydrera före utfodring. För att rehydrera, Använd en pipett och Pedialite, Gatoraid eller destillerat vatten. En droppe vatten på en pensel spets räcker också. Fortsätt vätskebehandling upp till 72 timmar om det behövs. Vänta för fågeln att uträtta sina behov före mata den. Som fågeln blir hydratiserade, erbjuder det cricket organ som har varit indränkt i rehydrering lösningen. Victoria Bowers, direktören av den sångfågel sjukhus av Sonoma County vilda djur rädda i Sebastopol, Kalifornien råder inte ger ett hatchling någon formel från djuraffären eftersom ladusvalor kräver en 100 procent insekt kost. För de första tre dagarna, mata den en puré av marken insekter som består av mealworms, färska cricket organ, fruset blod maskar och återställd frystorkade insekter. Denna puré kan blandas i en mixer till konsistens som enkelt kan dras in i en 1-cc spruta. Sedan administrera puré med en kanyl spets. Om möjligt lägga en tillstymmelse av adulta ladusvalan avföring om möjligt. Även komplettera denna diet med lite yoghurt, kalcium och vitaminer och pancrezyme. Köpa vitaminer och pancrezyme på en djuraffär och använda en antacida för kalcium. Foder var 20 till 30 minuter för de första 12 till 14 timmarna och sedan låta den sova hela natten. Börja mata klockan 7 och fortsätta mata varannan timme till kl med sammanlagt åtta utfodringar per dag.

Ungen kost

När barn börjar flytta runt boet och gapande (hålla munnen öppen) för mat, de kallas "ungar." Denna period är från dag 1 till dag 5 för unga ungar. Mata unga små mealworms och syrsor. Eftersom mini syrsor är så små, är det inte nödvändigt att ta bort vingar och ben. Om dessa livsmedel inte väl smält, gå tillbaka till mata fåglarna hatchling kosten som nämnts tidigare. Mata små så länge de fortsätter gapande. Om en hand-utfodring metod används, kattunge kibble och andra formler som har bio-tillgänglig proteinrik är lönsamt alternativ till den tättingar puré används om ungarna. Något sällskapsdjur lagren erbjuder 100 procent insekt-baserade formler. Äldre ungar, de på fem dagar eller äldre, äter 100 procent levande insekter som mealworms och syrsor. Lägg till vitamin och kalcium tillskott. Doppa en tillfällig insekt i vatten innan erbjuder den, för hydrering.

Spirande kost

Unga ladusvalan kallas en spirande när det förvärvar fjädrar runt dag 20. I normala fall tar det korta resor ur boet. Först den klamrar sig fast vid en närliggande gren av ett träd medan föräldrarna mata den insekter och ta det vatten. Som ung fågel vinster styrka börjar det flyga till träffa föräldern och får näring från dem i mitten av flygningen. Föräldralösa ungar måste avvänjas långsamt från någon formel och på en total insekt diet av fluglarver, syrsor, mealworms och andra insekter. De kräver också tillgång till rent vatten.

Juvenil kost

När spirande har full fjädrar det blir en ung och kräver den samma dieten som en vuxen ladusvalan. Levande mealworms, frystorkade flugor, frystorkade syrsor och ett fat med smuts för mineraler hjälper till att smälta tuff MJÖLMASK exoskeletons. Unga exemplar måste ha flighted insekter för att lära sig fånga mat i en naturlig miljö. Bananflugor kan fångas från kompost spannar med ruttnande frukt. Köp inhemska flyga puppor på en sällskapsdjur lagra och få kläcks till flugor i voljär.

Andra dieter

Vissa hem botemedel diet och kommersiella hand-utfodring Dieter antingen rekommendera eller använda våt hund torrfoder. Detta är inte en bra idé enligt Victoria Bowers, eftersom hunden kibble vanligtvis innehåller höga mängder spannmål, socker och soja och är inte mycket animaliskt protein som god kattunge chow. Dessa dåliga kostvanor kan resultera i dålig utveckling, uttorkning, dålig fjäder skick, MBD (metabolisk bensjukdom orsakas av kalciumbrist), underlåtenhet att frodas och död. Vissa människor har framgångsrikt tagit upp boungar och flygga på kost som innehåller ox hjärta och äggröra, malet kött, döda mealworms, insektsätande blanda med vitamin/mineral tillskott och hög kvalitet kattunge chow med vitamin a och kalcium tillskott.