mynewspapers.net

För tidig blygd hår tillväxt

För tidig blygd hår tillväxt


Könshår tillväxt är en naturlig händelse för varje man och kvinna under puberteten. Kvinnor börjar puberteten mellan 8 och 13, enligt barnen tillväxt. Män börjar normalt puberteten i åldrarna 9-14 års ålder. Ibland puberteten börjar några år tidigare än normalt och en av de tell tale tecken är förtida blygd hår tillväxt.

Definition

University of California Santa Barbara definierar könshår som hår som växer på grenen, över könsorganen och längs övre och insida lår område. Könshår inträffar under åren av puberteten hos både män och kvinnor.

Orsakar

För tidig könshår tillväxt är resultatet ett tillstånd som kallas, tidig pubertet. Detta tillstånd inträffar när manliga och kvinnliga barn börjar puberteten innan de når normal ålder att börja.

Identifiering

Könshår är tjockare, grövre och ofta lockigare än håret på andra delar av kroppen under armarna området. Könshår är inte att förväxla med den fina hår (vellus hair) i grenen området av barn, enligt UCSB.

Risker

Att vara kvinnlig, afro-amerikanska, överviktiga och med exponering för östrogen eller testosteron är riskfaktorer för förtida blygd hår tillväxt, enligt Mayo Clinic. Andra riskfaktorer är medicinska tillstånd som påverkar det endokrina systemet, särskilt könskörtlarna (reproduktiv körtlar).

Behandling

Behandling av uppkomsten av tidig pubertet kommer att behandla för tidig blygd hår tillväxt. Månatliga injektioner av leuprolide kommer att fördröja utvecklingen av puberteten tills barnet fyller normal pubertet. Om en underliggande sjukdom är orsaken, bör behandling av medicinska tillstånd stoppa tidiga utvecklingen av puberteten.