mynewspapers.net

Fontäner & dammar för landskapsarkitektur

Fontäner & dammar för landskapsarkitektur


Lägga till vatten funktioner till din bakgård kan ge visuell överklagande samt lugnande ljud. Liggande fontäner finns i en mängd olika modeller för att passa in nästan alla budget. Även landskap dammar ta lite mer underhåll än fontäner, är många av de nya mönster snabb och enkel att installera med gör-det-självare.

Funktioner

Liggande fontäner erbjuder normalt en av fyra Vattenmönster: spray, bubbla, kaskad eller sippra. Alla dessa sprayer har ett annat ljud. Avståndet vattnet faller i fontänen också påverkar ljudet och dess loudness. Om du inte vill använda en premade fontän, kit finns så att du kan använda alla objekt som vattenbehållaren. Du lägger till en dränkbar pump med en fontän huvud att skapa effekt vatten du vill ha i din trädgård. Du kan infoga många av funktionerna i landskapet fontäner i trädgårdsdammar. Beroende på storleken på dammen och konfigurationen av gräsmattans landskap, kan du skapa flera dammar som rinner in i varandra. En dränkbar pump i lägsta dammen helt enkelt återanvänder vatten till den övre dammen.

Storlek

Större landskap fontäner gör vanligtvis högre ljud, så du inte kanske göra en stor fontän direkt under ett sovrumsfönster. Mindre fontäner ge den visuella och ljudeffekter som bakgrundsljud. Landskap dammar kan vara stora nog att rymma flera koi eller andra akvariefiskar samt en mängd olika vattenväxter. Om du inte har ett tillräckligt stort område, kan en liten damm fortfarande vara hem för mindre fiskar och vegetation. Måste du ge några sätt att hålla ytan av dammen flytta försiktigt, sådan som en vatten bubbelflaskan, så att myggor inte använda vattnet som en grogrund.

Material

Det material du väljer för din landskap fontän beror på stilen på ditt hus och din landskapsdesign. Till exempel fungerar bambu bra i en orientaliskt tema design. Det, och någon annan typ av trä, måste en plast liner. Andra material för fontäner är marmor, travertin, fiberarmerad betong, vanlig betong, brons, mässing, aluminium och gjutjärn. Några material ändrar färg som de spenderar tid i solen. Om du bor i ett område som fryser på vintern, kan några material i fontänen spricka om du inte winterise det ordentligt. Landskap dammar kan vara förformade plast figurer som du anger i marken. Ett annat alternativ är att rada ett fritt format hål med en heavyweight plastfolie. Ofta ett tjockt lager av sand som placeras under plast liner fungerar som buffert för liner och hjälper till att skydda den från skada.

Underhåll

Om du bor i ett område som fryser på vintern, kan några material i fontänen spricka om du inte winterise det ordentligt. Du kan behöva helt rinna fontänen eller flytta den inomhus under kallt väder att skydda den. Vattnet i fontäner behöver periodisk behandling att hålla alger från att växa i dem. Landskap dammar måste också få regelbunden behandling för att förhindra alger från grumling av vattnet. En mängd testutrustningar finns tillgängliga för att hjälpa dig att hålla vattnet vid en korrekt kemisk balans. Om fisk i vattnet, endast använda fisk-safe kemikalier. Då kan du behöva fysiskt ta bort någon damm avskum växer längs väggarna i dammen.