mynewspapers.net

Fönsterkarmen örtagårdar

Fönsterkarmen örtagårdar


Växande örter kan ge en god skörd av smakrik kulinariska växter för användning i köket. Om du saknar trädgården utrymme, plantera en fönsterkarm örtagård för att tillhandahålla färska snips gröna örter när du behöver dem för matlagning. Fönsterkarmen örtagårdar kan vara både attraktiva och effektiva för att odla kryddväxter.

Plantera behållare

Välj plantering behållare med tillräckligt djup att rymma rötterna av örter. Plast, lera, trä eller metall behållare åtminstone 12 inches djupt bör hålla behållare odlade örter på lämpligt sätt. Använda behållare med avrinningshål och placera behållaren så det är upphöjd på en bricka för att underlätta effektiv dränering.

Örter

Plantera en mängd örter i en fönsterkarm örtagård, avstånd växterna ca 6 inches isär i behållaren. Perenna örter som gräslök, timjan, mynta och rosmarin växer bra i containrar. Årliga örter som basilika och persilja växer också bra inomhus i en fönsterkarm behållare. Om du planterar mint, ge det en behållare för att förhindra den från att inkräkta på andra örter i behållaren. Perenna örter kan växa under en längre tid i behållare, bör årliga örter kommer sannolikt att leva för ungefär ett år.

Miljö

Använda en grundläggande krukväxtjord för plantering. Hitta ett soligt läge--en fönsterbräda som tar emot minst sex timmar i direkt solljus är idealisk för behållaren örter. Om du inte har denna växande plats, förbättra naturligt ljus från fönstret med en ljusna. Rotera en container i en fönsterkarm 180 grader var två till tre dagar för att hålla tillväxten ännu. Om du märker örter minskar eller blir spinkiga, anger detta att örterna behöver mer ljus. Vatten örter när jorden börjar torka ut, tittar på örterna noggrant för att förhindra vissnande. Befrukta container-odlade örter två gånger varje månad med ett allrengöringsmedel vattenlösliga gödningsmedel. Örter föredrar dagstemperaturen cirka 21.1 c och övernattning temperaturer på 15,6 C.

Skörden

Skörda örter genom klippning bladen vid behov. Titta på växter för att se när blommar visas. Om du klippa bort knopparna omedelbart när de visas, kan du förhindra att blomstra och förlänga livslängden på anläggningen. Ta bort så mycket som en tredjedel av anläggningen när du ser knoppar. Använda grönskan eller bevara den av torka. Lufttorka örter av kombinationserbjudanden små klasar av ört stjälkarna och hänga dem upp och ner på en varm plats.