mynewspapers.net

Fönsterbehandlingar för en historisk hem från 1921Hålla en historiska hem ser autentiska med fönsterbehandlingar som var fashionabla kring tiden hem byggdes. År 1921 var del av en epok när flera olika stilar konvergerande. Viktorianska stilar ersattes gradvis av Edwardian och Regency och Art déco-trenden av 1920-talet hade en stark påverkan på inredning

Viktorianska och edvardianska influenser

Den viktorianska eran dagens komplicerade fönsterbehandlingar med kornischer eller trä pelmets, sidopaneler av grönskande tyg, utsmyckade gardinkappor och brunt trä trim. Efter 1901, detta ser började förlora popularitet, och mode förändrats till en lättare känsla för inredning under den edwardianska eran av 1901 till 1915. Blekt gula, mjuka olivgrönt och lila färger blev på modet. Stilar blev mjukare och enklare, med rullgardiner som används för integritet. I sovrummen användes chintz gardiner som samordnades med tapeten, medan köksfönstren täcktes med enkel bomull utskrifter som gingham, hängande från vanligt mässing stavar.

Geometriska fönsterbehandlingar

Målat glas var en populär fönster behandling under den sena viktorianska eran ända upp till art déco-perioden. Medan tidigare målat glas hade vätska, organisk design, resulterade Edwardian och art déco-perioderna i mer geometriska stilar. Denna behandling var särskilt vanligt för trädgården eller burspråk med säten, som täcktes sedan gardiner gjorda av muslin och voile med vävda ränder, prickar eller figurativa mönster. Dessa hängdes på enkla koppar eller smidesjärn stavar, lager i sektioner över varandra för att skapa en "stuga" look.

Art déco-fönsterbehandlingar

Art deco-perioden med användning av gardinkappor, ofta i en kontrastfärg till gardiner. Veckat fönster paneler i stället för en valance skapade en mer utsmyckade utseende och användning av en "privat skärm" på gardinen over den nedre halvan av fönstret blev vanligt för marknära rum. Populära färger var beige eller grädde i kontrast med levande apelsiner, lime gröna, crimson, gul och lila. Förkärlek för geometriska mönster med sparrar och sicksack, och tygerna var draperad i klassisk grekiska eller romerska stilar med omhängen tillskurna form skarpa vinklar. Siden tofsar och plym på gardinkappor och slips-backs till sista handen.

Spetsar och sammet

Användning av spets gardin paneler blev på modet under 1920-talet. Som bostadsområden blev byggt upp, var det mer behov av privatliv samtidigt tillåta dagsljus ange rum. Lace droppar och gardinkappor med mönster användes, och tung sammet präglade med solid och linjära mönster var ett populärt val för de viktigaste gardinerna.