mynewspapers.net

Följeslagare växter till Dianthus

Följeslagare växter till Dianthus


Dianthus är en idealisk rock garden plant, en stor kantning växt och perfekt för stugan trädgårdar. Du kanske undrar hur en enda planta kan vara så mångsidig. Svaret är eftersom det finns så många sorter av dianthus. Vissa är lågväxande, vilket gör dem perfekta som en kantning växt. Andra, är såsom den gemensamma Sweet William, höga växter som fungerar bra på baksidan av en kantlinje eller odlas i kombination med högre växter.

Perenner

Plantera dianthus bland rosor, coreopsis, lavendel, Lambs öron, röd valerian, aster och Stockros att lägga till säsong färg i trädgården. Deadhead, eller klipp av bleka blommor, att uppmuntra denna växt att fortsätta blomma, men låt den senaste omgången av blommor som utsäde. Låt dessa frön att släppa in i trädgården. Dianthus är ettåriga eller kortlivade perenner som kommer tillbaka från frö. En perenn växt är en som kommer tillbaka från sitt eget rotsystem år efter år.

Annueller

En årlig är en växt som växer, blommor, sätter frö och dör i en växtsäsong. Verbena, nya Guinea impatiens, lager och snapdragon göra bra årliga följeslagare växter för dianthus. Verbena är en idealisk avslutande växt för växande under längre sorter eller använda som spiller i en behållare som innehåller dianthus. En spiller är en växt som spiller över kanten på krukan. Nya Guinea impatiens tål mer sol än de vanliga sorterna av impatiens; dock rekommenderas växer dem framför de högre sorterna eller under. Lager och lejongap kombinerar bra med kortare varianter av dianthus, om inte du växer höga sorter av snapdragon som används som snittblommor. Denna sort kommer att hitta bättre odlade bland längre sorter av dianthus.

Buskar

Lågväxande dianthus ser bra ut under eller precis framför buskar. Ninebark, lila, forsythia, viburnum och buxbom är idealisk följeslagare. Buxbom används ofta i formella trädgårdar för att skapa kantband. Placera lågväxande sorter av dianthus runt den yttre kanten av buxbom buskar. Detta kommer att lägga till färg och doft i trädgården. Lågväxande sorter av dianthus gör en perfekt marktäckare. En levande marktäckning bevarar markfuktighet, hjälpa till att hålla den buske rötter svalare och drosslar ut ogräs. Eftersom dianthus är kortlivade, kommer fröna scatter och växa på nya platser som den buske base förstorar med åldern.

Vines

Clematis, Besksöta, kaprifol, maypop och wisteria lägga till en vertikal dimension till trädgården och skapa avskildhet. Många av dessa växter föredrar att förbli sina rötter sval och fuktig, även om de föredrar att växa i full sol. Dianthus är svaret. Taller växtsorter närmare till basen av vinstockar, sedan andra sorter för att skapa en trappa steg effekt, eller Använd lågväxande sorter som en marktäckare. Dianthus blommor kommer i många färger, så anser att denna faktor när du kopplar ihop dem med blommande vinstockar.