mynewspapers.net

Följeslagare växter för rhodys & blåbärBlåbär och Rhododendron delar en kärlek till sura jordar, vilket gör dem perfekta följeslagare växter till en annan. Föreställa sig ljusa blåbär tumlande ut från Rhododendron lastad med crimson Blom, eller gå patriotiska med blåbär planterade bredvid både en vit rhododendron och en röd. Andra syra-älskande växter, som timjan, idegran, tallar och druvor hyacint, är goda grannar för blåbär och Rhododendron. Några följeslagare växter är endast kompatibla, medan andra tjänar ett syfte. Ringblommor, exempelvis kan hjälpa avvärja växtskadegörare.

Örter

Följeslagare växter för rhodys & blåbär


Krypande timjan kan vind sig runt din Rhododendron för en väldoftande-- och användbara--matta grön. Krypande mynta som korsikanska också är väldoftande och växer bra i samma sura marken miljö som blåbär och Rhododendron. För en plattare matta grön runt dina växter, använda prostrate rosmarin. Fänkål, persilja och vitlök har liknande krav för sur jord miljöer.

Blommor

Följeslagare växter för rhodys & blåbär


Den mest uppenbara följeslagaren till Rhododendron är azalea, så lika och ändå så olika. Både njuta av liknande markens surhetsgrad och blom tider men varierar kraftigt i bladverk, form och färg. Anläggningen runt blåbär att dra nytta av den tillsatt färgen av frukten en gång den azalea Blom har bleknat. Muscari armeniacum, eller druvor hyacint, blommar tidigt på våren tillsammans med Rhododendron och blåbär. Endast ca 6 inches lång, producera druva hyacinter ser ut koner av blå pärlor, som ger en härlig kontrast med blommor ovanför dem i trädgården. Japanska pieris (Pieris japonica "Förspel") växer till ca 9 fot lång. Använda den som en bakgrund plantering, och det kommer att belöna dig med en spektakulär fontän av vita blommorna ovanför din blåbär och Rhododendron varje April. Hortensior erbjuder en utmärkt bakgrund till Rhododendron och odla väl bredvid blåbär. Andra syra-älskande blommor inkluderar summersweet, phlox, hedar och japansk iris.

Evergreens

Följeslagare växter för rhodys & blåbär


Evergreens ger en behaglig bakgrund till både frukten och blom av björnbär och förbättra de färgrika blommorna av Rhododendron. Tallar, med deras staken raka stammar och höga grenar av mörka gröna nålar översållad med bruna kottar, saknar bara den vackra blommor av Rhododendron eller ljusa blåbär att bilda en ögat tilltalande trädgård vista riklig frukt. Plantskolor marknaden ofta balsam granar som krukväxt julgranar att transplanteras in i gården efter semestern. Om trädet verkar kala, plantera blåbär och Rhododendron runt stammen för naturliga dekoration. Sprida idegran växer bra i sura jordar i skuggiga områden. Rhododendron fina blommor och släta blad är en perfekt kontrast till den yew mörk grön, grovt bladverk. Rhododendron planterad bland flera idegranar kommer verkar flyta på en mörk grön våg. Andra evergreens inkluderar vit ceder, cypress, odört och Gran.

Andra frukter

Följeslagare växter för rhodys & blåbär


Tranbär har inte växa i en mosse; de fint i trädgården och göra utmärkt följeslagare till blåbär och Rhododendron. Ligonberries fungerar väl bland andra syra-älskande växter, liksom. Dessa frukter kräver lite mer solljus än Rhododendron, så leta efter en ljus plats bredvid blåbär och Rhododendron.