mynewspapers.net

Följeslagare växter för Nicotiana

Följeslagare växter för Nicotiana


Nicotiana är en blomma som skickar en berusande parfym ut från dess blom på kvällen. Det är också känt som blommande tobak eller jasmine tobak på grund av dess doft men bör inte förväxlas med typ av tobaksplantan odlas för cigarett tillverkning. Nicotiana har långa, tubelike blommor och alla delar av växten är giftiga, men det har många följeslagare växter som gynnas av den.

Håller sallad sval

Följeslagare växter för Nicotiana


Välj sallad som en kamrat växt till en lång blomma som nicotiana. Nicotiana ofta växer så högt som 5 fot och kan ge sallad växter med ljus och brokig skugga de kräver, särskilt som eftermiddagen temperaturökningar som våren förvandlas till sommaren. Sallat är en svalt väder odlare med de skyddande skyddande skugga som en naturlig vind paus från nicotiana växten gör att du kan skörda sallat under en längre tid. Nicotiana erbjuder också ekologisk bekämpning av skadedjur för sallat.

Broccoli, bönor och blomkål njuta av ekologisk bekämpning av skadedjurVäxten svalt väder grödor som broccoli och blomkål samt varmt väder grönsaker som bönor i en köksträdgård som en god kamrat växt till nicotiana. I detta fall fungerar nicotiana som en välgörande växt genom att erbjuda ekologisk bekämpning av skadedjur. Bladlöss, vit fluga, skalbaggar och snitt avmaskar alla älskar att festa på broccoli, blomkål och bondbönor. Plantering nicotiana (som är en kusin till petunior) kommer att minska insekten befolkningen och risken för angrepp, som kan förstöra din grönsaker.

Rosor med Nicotiana lägga doft

Följeslagare växter för Nicotiana


Välja en rosenträdgård som en doftande följeslagare till natt blommande nicotiana. Inte alla steg sorter har en doft, men för dem som gör, doften är oftast vanligare under dagen. Nicotiana, å andra sidan, avger sin doft på kvällen så denna ihopkoppling skulle ge dig en väldoftande trädgård hela dagen och natten. Antika steg sorter som Francis Dubreuil eller Sophie's Perpetual ger bort en damask-liknande doft. Många klättrande sorter som Don Juan och Autumn Sunset avger en underbar doft också.