mynewspapers.net

Flytande lecitin Vs. pulveriserad lecitin

Flytande lecitin Vs. pulveriserad lecitin


Lecitin är ett kost-tillägg som generellt finns i två former. Torrt lecitin består av fettsyror som kallas fosfolipider. Dessa är kritiska komponenter i cellmembran och mänskliga kroppen behöver för att få dessa från kosten. Flytande lecitin eller lecitin olja, har ytterligare glycophospholipids som inte torkar ut till ett pulver.

Utvinning

När soya bean olja utvinns ur växter, är en del delvis fet och delvis vattenlöslig. Den del som kallas lecitin. Fettsyrorna i lecitin har "huvudet grupper" som är lösliga i vatten, medan resten av varje molekyl inte är lösligt vatten-det är en olja. Dessa är kända som fosfolipider.

Fosfolipider i cellmembran

Fosfolipider är viktiga komponenter i cellmembranen. De organiserar i celler med fet "svansar" bildar ett lager inuti cellmembranet. De vattenlösliga huvudet grupperna bildar de yttre skikten av cellmembran.

Olika fosfolipider

Den största delen av lecitin fosfolipider kallas fosfatidylkolin. Andra fosfolipider i lecitin inkluderar phosphatide etanolamin, fosfatidylserin, fosfatidylinositol och fosfatidsyror acid. Olika lecitin produkter kan berikas i olika fosfolipider för olika kost fördelar.

Hälsofördelar

Fosfatidylkolin är avgörande inte bara för cellmembran, men för neurologiska processer, samt. Det kan smältas till kolin, som är en viktig signalsubstans i den mänskliga kroppen.

Flytande lecitin

Flytande lecitin innehåller glycophospholipids--de samma fosfolipider som i sojalecitin granulat, men inklusive fosfolipider med en glukos molekyl bifogas. Dessa är "fet" och orsaka extraktet är en vätska. Flytande lecitin är allmänt om 20 till 30 procent fett, medan sojalecitin granulat eller pulver är i allmänhet mindre än 10 procent fett.