mynewspapers.net

Fluorid i vitaminer för baby

Fluorid i vitaminer för baby


Fluor finns naturligt i vattenförsörjningen i många samhällen och som en aktiv ingrediens i dental produkter som tandkräm, mun skölj, geler och blekmedel. Fluor har associerats med att förebygga karies och andra tandproblem. Medan många föräldrar är medvetna om de positiva effekterna av fluor, de ifrågasätter när du ska påbörja fluor tillskott och om deras barn behöver ett vitamin som innehåller fluor.

Vitaminer för barn

I "allt fars första år bok: en överlevnad vägleder för de första 12 månaderna", Vincent Iannelli MD rapporterar att alla barn behöver vitaminer för tillväxt och utveckling. Dock om inte spädbarn föds förtidigt, de behöver inte nödvändigtvis ett vitamin supplement före sex månaders ålder. En baby vitamin butiker börjar inte att bryter fram till sex månaders ålder, punkten då hela livsmedel införs. När ett spädbarn är ca sex månader gammal, börjar få tänder. Vid denna tid behövs fluor för att främja starka tänder och växande ben.

Fluor och vatten

Den viktigaste källan till en bebis fluor har inte genom tillskott. Barn kan konsumera tillräckligt fluor genom att dricka kranvatten fluorerade varje dag. American Academy of Pediatric Dentistry rapporterar att under senare år har gemenskapens vatten fluorination har minskat andelen karies med mer än 50 procent. Ökad tillgänglighet till fluorerade vatten har resulterat i ett säkert och kostnadseffektivt sätt att minska antalet barn som växer upp med karies.

Fluorid tillskott

Tyvärr, spädbarn och barn över hela USA inte har enhetliga tillgång till en fluorerade vattenförsörjning. Enligt Tracy Hampton i "Fluorid kosttillskott för barn" biträder USA förebyggande tjänster Task Force primärvården läkare att förskriva fluor kosttillskott till spädbarn äldre än sex månader och barn upp till 16 års ålder om gemenskapens vattenförsörjningen är bristfällig i fluor. Tillskott rekommenderas inte för varje barn, och tandläkaren kommer många faktorer att överväga innan man rekommenderar fluor komplement. Som ett resultat, anses fluor tillskott vara ett säkert alternativ som ger samma fördelar som att dricka fluoriderat vatten.

Fluorid toxicitet

Överdriven fluor kan leda till fluoros att utveckla tänder. Därför har användningen av fluor tillskott på vitaminer för barn ifrågasatts. I "Tänder" definierar Ronald Billings dental fluoros som en demineralization av emaljen, leder till protein lagring och förstörelse av kristallerna som bidrar till härdning av emaljen. Medan tänderna kvar motståndskraftig mot karies, resulterar fluoros i brunaktig strimmor eller fläckar och urkärnade, missfärgade emalj. Eftersom fluoros orsakas av en överexponering för fluor i en tid när tänderna utvecklas, påverkar det bara barn under 6 år. Utvecklingen av fluoros beror på storlek, längd och tidpunkten för överdriven fluor intag.

Överväganden

Medan fluor tillskott i baby vitaminer har visat sig vara säkra och effektiva för att förebygga karies efter sex månaders ålder, är fluoriderat vatten att föredra. Som rapporterats av Jeanne Spencer i "Praktisk Nutrition för the hälsosam sikt spädbarn", fluor från vatten, är tandkräm och kosttillskott svårt att kvantifiera. Dessutom har av fluoros i Förenta staterna varit på uppgång under de senaste åren. Som ett resultat, har American Academy of Pediatrics fastställda nya rekommendationer om fluor. Det är viktigt att notera att fluor tillskott föreslås inte längre för spädbarn under sex månaders ålder. Barn mer än sex månader gamla som är formeln matas eller ammas kan kräva fluor tillskott eller ytterligare fluoriderat vatten. Rådgör alltid med en tandläkare eller läkare innan du börjar något tillskott.