mynewspapers.net

Florida blommor som växer i skugganFlorida har långa, varma dagar full solsken som är perfekt för ett antal blommor, men det finns också gott om blommor som klarar sig bra i skuggan. Florida kräver blommor som är lämpade för US Department of Agriculture härdighet zoner 9 och 10 och de tropiska, kustnära förhållandena gör den idealisk för ett antal prålig blommar. Dra nytta av Floridas långa varma somrar och kort vintrar att odla blommor som bäst passar ditt hem.

Härdiga Begonia

Härdiga begonia kan vara upprätt, hävde sig som marktäckare eller rundade, och den producerar blommor i röda, rosa och vit. Det blommar på vintern och våren, men beroende på villkoren, kan den blomma året runt. Den gör bra i ljus till full skugga, och den föredrar fuktig, organisk jord. Enligt tillägget University of Florida, kan härdig begonia spridas genom blad och stam sticklingar och uppdelningen av den huvudsakliga anläggningen.

Blå salvia

Enligt tillägget University of Florida, blå salvia är känsliga för kyla, men det gör väl i villkoren mellan ljus till full skugga. Det är en upprätt växt som ger djupa blå blommor och det blommar i Florida vintern. Blå salvia kräver väldränerad jord och kan växa till en höjd som är mellan 3 och 5 fot lång. Det sprids från sticklingar.

Vilda Plumbago

Vilda plumbago är en utmärkt blommande marktäckare om det hålls trimmas, och det kan växa till högst 3 fot lång om du låter det växa okontrollerat. Det är ett idealiskt val för de kustnära regionerna i Florida och producerar små vita blommor som blommar under hela året. Vilda plumbago stöd i att locka fjärilar till din trädgård, och det kan växa i full skugga.

Framstupa Petunia

Prostrate petunia är en kort marktäckare som växer till ett maximum av 8 inches tall. Det är en vintergrön växt som håller sina små lila blommor under hela året. Det är lätt sprids av utsäde och gör det bra i full skugga. Denna korta vintergröna är en potentiell valet för Florida hem som behöver en hel del kala, skuggade marken täcks.