mynewspapers.net

Flickornas kläder i början av 1900Om flickor som lever i början av 1900 kunde snabbt fram sina liv till 2011, skulle de vara helt chockad av trender och stilar. Byxorna var praktiskt taget aldrig hört talas om för flickor, och klänningar kommit knät. När flickorna blev äldre blev längder av klänningar längre. Kläder var avsedda för total ödmjukhet, med höga kragar, långa ärmar och lång kjol längder. Även om tyger kom i en mängd färger, var vit bomull populärt för tjejer i alla åldrar.

Skolan kläder

Sjöman och Ralph-stil blusar var populära för skolan klädsel bland unga flickor under 1900. Skjortblus klänningar bars också av tonårsflickor. En populär skola outfit var den ryska tunika med veckade kjolar. Ytterplagg bestod av låret längd, dubbelknäppta kavajer med knappar eller enda breasted enda krok nedläggningar. Volanger prydd kragar och manschetter av långärmad blusar. Klänningar fastsatt i på midjan eller minskat något under. En blå, bomull chambray kjol med en vit blus var en annan Skoluniform för flickor.

Klä kläder

Flickorna bar kostymer med långa jackor och kjolar med sida veck, ofta tillverkade av kirurg eller percale, i grundläggande svart, marinblå och vit. För att klä upp denna vanligt outfit, tillfogades sheer blusar med dragspel veck för fest. Tonårsflickor älskade klä upp i långa klänningar av djärva utskrifter när du går ut på kvällen. Dags att festa blusar och klänningar var ofta prydda med hand broderier. För att klä upp vanlig färg klänningar, La preteen flickor ljusa färg skärp som föll i midjan eller något lägre.

Underkläder

Underkläder var en stor del av unga flickans kläder och med undertröjor, bloomer byxor och följesedlar. Knähöga strumpor i bomull, silke eller ull, hålls av strumpeband, var slitna med alla kläder. Några av bomull lådorna bärs av unga flickor delades på mitten, för lätt med uthus. Lacy, bomull chemises gick över undertröja och knäppte på axlarna. Flickorna bar underkjolar, allmänt vit, bomull batiste trimmas i spets.

Tillbehör

Örhängen under 1900 gjordes uttryckligen för hål i öronen; de var enkel i design och lämpliga för unga tjejer. Tjejer i alla åldrar bar handskar; varm, ull de var utslitna under vintern och bomull eller tunt läder bars under de varma månaderna. Hattar med brett brätte gjorde ett sätt uttalande för alla årstider. De var ofta består av halm; Sporting en solbränna var inte modet. Beret stil hattar vunnit popularitet med tonårsflickor under 1900. Mycket unga flickor bar stickade och bomull motorhuvar. Flickor klädde upp håret med band, blommor och rosetter.

Skor

Unga flickor bar balett stil skor gjorda av satin och läder två-bandet sandaler. Spets-up tygskor med band av stora filmy bågar var populära med preteen flickor. Tonårsflickor bar skor med måttligt höga klackar, som de gled in i, knäppt eller spetsad. De nådde fotleden eller strax under. Skor var aldrig utslitna utan strumpor.