mynewspapers.net

Flagga etikett i Storbritannien

Flagga etikett i Storbritannien


Oavsett om du använder flaggan i Storbritannien (UK) för en fest eller ceremoni som hedrar alla nationer, eller helt enkelt vill visa flagg korrekt, är följande flagga etikett viktigt. Dessa regler och riktlinjer kommer att hålla flaggan i bästa skick medan det är det som visas, och förhindrar att flaggan är disrespected på något sätt.

Flagg

Flaggan för Förenade kungariket bör alltid flugit höger sida upp. När flaggan är vänd uppåt, blir det större vit rand rätt ovanför den tunnare röd rand på ovansidan hörnet av hissa. Flying den flaggan upp och ner är ett tecken på ångest; om det finns ingen orsak för nöd och flaggan är inte flugit höger sida upp, anses detta felaktig etikett.

Flyger flera flaggor

Om flaggan UK är flugit i samma område som flaggor av andra nationer, bör alla flaggor flygas på separata flaggstänger med samma höjd. Om någon flagga är flugit högre än de andra, ger detta indikeringen av överlägsenhet, vilket är olämpligt etikett. För Förenade kungariket ovan eller under någon flagga flagg är ett tecken på bristande respekt, och bör aldrig ske under tider av fred.

Visar flaggan

Det är acceptabel etikett att Visa Förenade kungarikets flagg både dag och natt, så länge flaggan är tillräckligt upplyst på natten; med en spotlight att visa upp flaggan är lämpligt. Flaggan ska flygas högt på flaggstången hela tiden också, så att det inte drar marken och blir trasiga.

Hur du använder flaggan

UK flagg bör endast användas för visning, och bör förbli på flaggstången under displayen. Det är inte lämpligt för flaggan som ska användas som en bordsduk eller kläder. Flaggan är inte skall användas att Linda objekt i, eller som ett sittunderlag eller filt. Missbruk av flaggan kan tolkas som förakt för Förenade kungariket själv, och bör undvikas.

Half-Staff

Ibland, bör för Storbritannien flagg flygas på half-staff. Dessa inkluderar begravningar av en premiärminister eller ex-premiärminister; särskilda instruktioner kommer att ges från drottningen i dessa fall. Hennes Majestät kommer också viss särskilda anvisningar om hur flaggan skulle flygas på half-staff om det finns en död i den kungliga familjen. På brittiska ambassader och höga uppdrag, är UK flaggan hissas på half-staff om flaggorna värdlandets flygs på samma sätt.