mynewspapers.net

Fjärde klass elektriska Science Fair-projekt

Fjärde klass elektriska Science Fair-projekt


Iordningställande en elektrisk vetenskap projekt för din fjärde klass science fair ger dig möjlighet att lära om en av de viktigaste styrkorna: elektricitet. Din organisation och presentation på vetenskap rättvis dag hjälper du utmana för HBB som du visar några av de viktigaste processerna i det dagliga livet. Hålla säkerhet i spetsen för ditt sinne när du fyller i några experiment, och alltid be om hjälp från en lärare vid hantering av elektricitet.

Bästa batteri

En idé för en elektrisk science projekt som undersöker olika batterier varierande prestanda kommer att intressera rättvis domare på grund av dess potentiella användning av konsumenter. Samla fem olika par av samma storlek batterier (till exempel AA)--du använder två av varje för att ge mer tillförlitliga resultat. Du kan antingen välja batterier beroende på deras pris (ledande varumärken kontra ekonomi) eller deras typ (alkaliska, zink carbon). Göra upp 10 kretsar med koppartråd länka varje batteri till en glödlampa. Du bör tydligt märka varje batteri för att säkerställa att det finns ingen förvirring. Placera ett stoppur intill kretsar och slå på strömmen. Nu vänta tills varje lampa går ut som batteriet dräneras. Notera dina resultat och presentera data på science fair, med särskild hänsyn till eventuella skillnader mellan olika typer av batteriet.

Gör blixt

Denna elektriska experiment kan utföras på science fair dag, innan titta på ögonen på dina klasskamrater och vetenskap rättvis domare, men bara om du kan ställa in din stall i en mycket mörk miljö. För att slutföra detta experiment, kommer att du kräva en viss uppblåsta ballonger, en ull trasa (en ylletröja räcker) och en belägga med metall ytbehandlar, som en dörrhandtaget eller dokumentskåp. Gnida din valda ull snabbt mot sidan av uppblåsta ballonger innan flytta ballongen nära till-- men inte vidröra--den valda metallytan. Titta på din hemmagjorda lightning zaps mellan ballong och belägga med metall ytbehandlar, och förklara för åskådarna vad statisk elektricitet är.

Frukt och grönsaker

Ett exempel på ett experiment som skulle kunna betraktas som en av mest kända får du testa vilka frukter och grönsaker har de minst och de flesta elektrisk laddningen. Samla in ett sortiment av frukter och grönsaker - se till att inkludera en potatis i markeringen. Med en citron som exempel; Du måste ta en amp mätare och placera var och en av dess två sonder i varje ände av citron. Ange din amp meter att ta ett strömflöde läsning genom att ta en mikro amp läsning och spela in dina resultat. Gå vidare till mätning av resistans genom att ta en ohm läsa och notera resultatet. Upprepa proceduren för flera olika frukter och grönsaker innan grafritande resultaten och presentera dem på vetenskapen rättvis.

Maximera solceller

För att slutföra denna elektriska vetenskap projekt, måste du montera en justerbar Notställ, en solcell, en multimeter kan läsa milliwatt, en källa till vitt ljus och en gradskiva. Ställ in ditt experiment så vitt ljus och notställ förbli på samma avstånd från varandra. den enda variabeln är vinkeln på ett musikställ. Placera cellen på stativet så den står inför ljuskällan och mäta den el som produceras från olika vinklar med hjälp av gradskiva. Sedan ta en milliwatt läsning genom att de röda och svarta sladdar på multimeter till röda och svarta trådar av solcellen. Mäta och jämföra flera olika vinklar, 80, 90, 100, 110, 120 och 130 grader, att bedöma vilken vinkel producerar mest el.