mynewspapers.net

Fjällväxter

Fjällväxter


Alpina växter är lågt växande, kall växter inhemska till bergsområden. Eftersom de växer ofta i klippiga områden, är de ofta valt för rock trädgårdar. De används till lite vatten och näringsämnen dålig jord, och tenderar att kräver väldigt lite underhåll och är mer benägna att drabbas av övervattning eller utfodring som från vanvård. Det är viktigt att plantera dem i rätt jord.

Hur Alpines är utformade

Enligt Alpenzoo i Innsbruck, Schweiz, är alpina växter speciellt lämpad till hög, kallt, steniga miljöer de kommer från. Eftersom de är lågt växande, de stannar av ibland bittra vindar. De kräver också färre näringsämnen, en faktor som också kan bidra till deras små blad storlek. De har tap rötter som når genom marken.

Alpines för sur jord

Det finns många sorter av alpina växter som kräver sur jord som finns runt kalksten eller barr i bergen. Både kalksten som stenpartier och pine behöver som en jord ändringsförslag kan användas, men kontrollera innan plantering som nivåer av syra krav varierar beroende på anläggningen. Vissa syra kärleksfull alpines inkluderar Arethusa, krypande Snowberry, Linnea och vintergröna.

Alpines för trädgård Loam

Webbplats växt idéer listar dussintals alpina växter som inte behöver några särskilda kemiska sammansättning i marken och växer bra i trädgården loam. Dränering är fortfarande viktigt för dessa växter. Dessa växter blommar vid olika årstider och omfatta färg spektrumet inklusive Wooly Yarrow, Colorado Columbine, japanska Hardy Aster och Mountain Bluet.

Alpines för sandig jord

Några alpina växter är vana vid att torra, sandiga miljöer. Plantera dem i sand, loam och humus-- och sphagnum i torra klimat, se till att de kan rinna och ge dem full solsken och de ska frodas. Dessa inkluderar Silver alpina Yarrow, Crested Iris och havet Campion.