mynewspapers.net

Fitness boll sjukgymnastik övningar

Fitness boll sjukgymnastik övningar


Fitness boll är en prisvärd bit av hemmet träningsredskap som sjukgymnaster kommer ofta rekommenderar för att stärka kärnan muskler efter en ryggskada. En boll som gör att dina knän vara i rät vinkel när du sitter på bollen med fötterna på golvet kan vara den mest lämpade. Ju fastare kulan, desto svårare blir träningen.

Buken crunches

Crunches kan utföras med patienten liggande på rygg, med fitness bollen placerad nedanför knäna. Med baksidan av benen placerade kommer att på bollen platta till nedre delen av ryggen mot golvet och minska risken för att orsaka en lägre ryggskada. Patienten korsar hennes armar över bröstet och veck hakan mot bröstet för att förhindra att någon drar på halsen medan du använder magmusklerna lyfta axlarna från golvet några inches. Denna övning bör upprepas 25 gånger.

Överbrygga

Överbryggande övningen stärker musklerna i nedre ryggen, höfterna och låren. Om du vill utföra, förlägger patienten sulorna av fötterna på bollen, liggande på rygg med knäna böjda. Patienten lyfter hans skinkor upp från golvet genom att trycka på hans fötter till bollen. När ryggen är i en rak linje, har patienten den fortfarande i 10 sekunder innan du sänker ner tillbaka till golvet. Upprepa övningen 15 gånger. Överbrygga är lättare med armarna utspridda för att bilda ett T och svårare med armarna anpassat intill kroppen.

Tillbaka extensions

Tillbaka förlängning övningar att stärka den lägre till mitten av ryggen. Att patienten ligger över fitness boll på hennes mage, med benen förlängas rakt ut bakom och händerna knäppta och vilar på den nedre delen av ryggen. Patienten bör titta rakt ner och behålla denna neutrala hals position under hela övningen. Patienten tar upp bröstet från fitness ball, utan för att förlänga över ryggraden och återgår sedan till startpositionen. Upprepa övningen 25 gånger. Tillbaka-tillägg kan göras svårare genom att förlänga armarna in i en superman hållning.