mynewspapers.net

Finporslin identifiering

Finporslin identifiering


Det finns två kategorier av Kina: fajans eller keramik; och porslin. Lergods är gjord av en grov lera som bränns vid höga temperaturer. Det är ogenomskinlig, fläckar lättare än porslin och är billigare. Porslin är tillverkad av en fin vit lera blandat med vissa kemikalier. Det är genomskinligt och kan ses genom när hålls upp mot ljuset; Det är tunnare, lättare och mer dyr än keramik. Finporslin är gjord av porslin, och det bästa sättet att identifiera det är genom dess märkningar.

HistoriaPorslin användes första gången i Kina. Européerna lärde oss först av det när Marco Polo, den italienska upptäcktsresanden, återvände från sin resa till Asien i 1295. Olika ansträngningar gjordes att reproducera den i Europa. men det var inte förrän 1707 som var första bit produceras, resultatet av arbetet av två forskare, Johann Friedrich Bottger och Ehrenfried Walter von Tschirnhaus, som arbetade vid Meissen Royal Manufactory i Sachsen, numera känd som Tyskland. Meissen Royal Manufactory var då, som det är idag, tillverkare av de finaste Europeiska Porslinet i världen.

Märkningar

Finporslin identifiering


Märkning finns på baksidan av Kina. De flesta är imponerade i leran under glasyren; andra är handmålade eller tryckt antingen under eller över glasyren. Märkningen innehåller koder och symboler som identifierar saker som ålder, tillverkare, konstnär och historia av lappa. Många företag hade sin egen stil-koder, som inte följde mer konventionella. Vissa fabriker producerade Kina med mer än en design: en att ange tillverkaren. den andra, dekoratör. Böcker av märken finns den hjälpen med identifiering av fint porslin.

Mönster och färger

Olika bilder i markeringar var populära under olika perioder. Från 1820 till 1860, till exempel var scrolls på modet; från 1900 till 1932, paraferades tungt rektanglar; och från 1950 till 1960, rutor rundade hörn. Färgerna av markerar var röd järn och kobolt blå för de första hundra åren av produktionen eftersom dessa färger var enda då tåla hög-bränning temperaturer. Fler färger dök upp senare.

Förfalskningar

Finporslin identifiering


Märkningar ensam räcker inte för att autentisera en bit eftersom markerar av de mest respekterade porslin beslutsfattarna kopierades ofta. Den Kina oftast smidda var de företag som Sevres, Nippon och Wien. Att veta datum vissa termer har använts på märkningar hjälper till att identifiera en ålder av lappa: "benporslin," är exempelvis en 20th-talet fras; " Royal,"mitten av 19th-talet, och"handmålade,"1900-talet.

Dekorationer

Finporslin identifiering


Dekorationer är antingen handmålade, dekorerad eller produceras av transferware. Handmålade dekorationer är de produceras av en konstnär. För att bekräfta att pjäsen är handmålade, söka ytan för att se om dekorationen höjs och studera design med förstoringsglas för penseldragen. Dekorerade Kina görs genom att tillämpa en kommersiell stencil plåten; konstnären lägger bara färg. Transferware, billigaste dekoration, är tillämpningen av en stencil med eller utan färg. Studera lappa med ett förstoringsglas kommer att avslöja miljontals prickar av transferware.